Economia
Política Parlament 29/06/2022

El PP reclama un ple extraordinari per debatre "amb urgència" la seva reforma fiscal

Els populars critiquen que el Pacte "vetàs" aquest dimarts la sessió de control i el debat de la seva proposta

2 min
El portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, aquest dilluns

PalmaEl PP ha reaccionat davant el que consideren un "vet" del Pacte per eliminar, de l'ordre del dia d'aquest dimarts, la sessió de control al Govern i el debat de la reforma fiscal proposada pel principal partit de l'oposició. Així, els populars han presentat aquest dimecres una sol·licitud de ple extraordinari per poder debatre "amb urgència" la proposició de llei per abaixar els impostos.

El PP fa incís en l'acció duita a terme per part de la Diputació Permanent, on els partits que componen l'Executiu tenen una majoria, i que a darrera hora va eliminar les preguntes de control de l'oposició i el debat de la reforma fiscal, i la sessió només es va centrar en l'aprovació de la llei de joventut i la convalidació del decret llei d'estabilitat dels treballadors públics.

Aquest fet va provocar grans crítiques entre els partits de l'oposició, i fins i tot la líder popular, Marga Prohens, es va desplaçar fins al Parlament per mostrar el seu descontentament. "No és que Armengol s'hagi negat a abaixar impostos, és que ha anat una passa més enllà i ni tan sols ha deixat que es fes el debat", va criticar. El portaveu parlamentari d'El Pi, Josep Melià, i la líder de Ciutadans, Patricia Guasp, s'hi van sumar, parlant d'una actitud "inacceptable" i de "vetar l'oposició, que és el control al Govern".

La sol·licitud d'un ple extraordinari per part del PP també arriba el dia que s'ha conegut que la inflació se situa en el mes de juny en el 10,2%, la dada més alta des del 1985. "Pensam que és necessari i urgent que s'aprovi perquè se'n puguin beneficiar els ciutadans de les Balears", ha justificat el portaveu parlamentari del partit, Antoni Costa. Així i tot, l'esquerra s'ha posicionat des del primer moment per rebaixes selectives dels impostos, i no una baixada generalitzada, com proposen els populars.

stats