Parlament
Política Parlament 20/02/2024

Els constructors carreguen contra la Comissió balear de Medi Ambient: "Suposa un fre"

La presidenta defensa la "simplificació" dels procediments de l'òrgan

1 min
Els obrers treballant en la construcció de la tercera graderia del nou Camp Nou.

PalmaL'Associació de Constructors de les Balears ha carregat aquest dimarts contra la Comissió balear de Medi Ambient. En un comunicat, ha criticat que l'organisme del Govern "suposa un fre al desenvolupament empresarial i provoca una gran indefensió al ciutadà", per la qual cosa han demanat "canvis urgents" perquè "deixi de ser un organisme arbitrari i amb falta de rigor".

Els constructors han fet públic aquest comunicat després que aquest cap de setmana el president dels promotors immobiliaris, Luis Martín, criticàs el funcionament de la Comissió i demanàs "cremar-la i fer-la de nou". Com va explicar l'ARA Balears, el Govern ha posat l'organisme en el punt de mira i té previst modificar-ne el funcionament en el marc de la llei de simplificació administrativa que prepara. En el comunicat recollit per Europa Press, els constructors han remarcat que "fa anys" que reclamen que l'òrgan es regeixi per "criteris exclusivament tècnics", "neutrals" i "sense cap càrrega ideològica", cosa que consideren que no passa: "Actua amb arbitrarietat i un fort component subjectiu".

Entre altres qüestions, consideren discriminatori que el comitè tècnic que el conforma no inclogui un representant de l'àmbit empresarial, malgrat que sí que n'hi ha un d'una entitat ecologista. D'altra banda, també demanen que la Comissió es transformi en un òrgan administratiu, com ara una direcció general, així com una simplificació dels procediments.

Prohens apel·la a la "simplificació"

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ja va acusar la Comissió d'"excedir-se" en les seves funcions. En la sessió de control d'aquest dimarts al Parlament, ha rebutjat que s'hagi de "cremar" l'òrgan (com reclamava Martín). Tot i això, ha apel·lat a la "simplificació" de la Comissió.

stats