14/11/2023

El PP i les dosis massives de mentides

2 min
Alberto Núñez Feijóo i Pablo Casado

El "¡Sánchez a prisión!” que crida la ultradreta és com el “Lock her up!” que cridaven els trumpistes enfurismats referint-se a Hillary Clinton. Si cinc anys enrere Pablo Casado ja li deia “president il·legítim” a Sánchez, ¿no sembla lògic que aquesta setmana vulguin assaltar el Congrés, com els trumpistes, per impedir la investidura de Sánchez? (L’últim cop que es va assaltar el Congrés també va ser la ultradreta, armada, això sí, i per interrompre una investidura).

Això passa perquè el PP no ha parat d’augmentar la dosi d’alarmisme sobre que es trenca Espanya des del 2005, quan va llançar-se als carrers a recollir quatre milions de firmes contra l’Estatut. Han convertit Puigdemont en l’enemic públic número 1, han convertit l’1 d’Octubre en rebel·lió, el rei Felip de Borbó en el salvador de la democràcia, i van aprovar el decret perquè les empreses marxessin de Catalunya. Tot menys abordar el problema de fons.

Esclar, quan ja fa anys que administres dosis diàries de mentides a l’opinió pública, cal inventar-ne de molt grosses perquè continuïn fent efecte. Per això ara parlen de “dictadura per la porta del darrere” (precisament ells, els hereus polítics del franquisme) i fins i tot el rei els sembla un tou! El joc de piròman que porta el PP entre mans és tan perillós que es carregarà Feijóo, eclipsat per Aznar, Ayuso i Felipe.

De com és de gros l’estat de segrest emocional anticatalà de la societat espanyola en dona idea el fet que fins i tot dins el PSOE, que va aprovar el 155, hi ha qui critica l’amnistia. Però que no s’adonen que l’únic problema del PP és que es veu quatre anys més a l’oposició? I ara, els suposats garants de l’estabilitat econòmica i la seguretat jurídica volen incendiar-ho tot, quan resulta que són dos partits independentistes amb líders a l’exili els que estan a punt d’estabilitzar la governabilitat a Espanya.

stats