01/05/2021

Guanyar patint també val

2 min

Tot i que la classificació encara no és determinant, però hi falta poc, era qüestió que l’equip es fes la cara ben neta. La imatge que deixà a Castelló i Sabadell no fou la millor, amb dues derrotes consecutives i molt enfora del rendiment que havia mostrat amb contundència en la majoria de partits fora camp.

El rival d’aquesta jornada, el Mirandés, ocupa una zona còmoda de la classificació, per la qual cosa l’enfrontament havia estat qualificat com a "partit trampa". Veritablement, però, no ha estat ni una cosa ni la contrària. El Mallorca ha entrat un poc millor que el rival, encara que amb un punt d’ansietat derivat dels darrers resultats, i ha sabut resoldre la primera part més bé que malament, tot i que sense fer un futbol d’exhibició. En tot aquest acte, segurament el jugador millor i més motivat haurà estat el mallorquí Abdon Prats, que normalment, si aconsegueix tenir un poc de lloc dins l’àrea, sol esser letal. Primer, ha anat a cercar la passada d’Olivan i després ha sabut rematar a porta per fer l’u a zero. Mig tocat al turmell esquerre, el que fa servir per controlar i xutar, s’ha retirat als vestidors, on segurament li hauran restaurat un poc, perquè, just començar la segona part, l’artanenc ha rebut una bona pilota d’Amath i, a base de rebots, el Mirandés s’ha marcat en pròpia porta. Ha estat una llàstima, perquè hauria estat el segon de Prats, que a partir d’aquest moment ha desaparegut, com la resta de l’equip. Els visitants s’han apropiat de la pilota, han controlat el centre del camp i la majoria de rebots, i així han anotat el dos a u, que deixava intranquils els mallorquinistes.

Mentrestant, a la banqueta de Son Moix i en algun lloc de la tribuna (García Plaza està sancionat) també estaven pendents del que passava a Almeria. L’equip andalús ha estrenat entrenador, el català Joan Francesc Ferrer Sicília, Rubi, i s’ha enfrontat a un equip, que pràcticament no s’hi jugava res, l’Oviedo. Les notícies del sud de la Península començaven a ser bones, perquè el partit registrava el mateix resultat que el de Palma. Sigui com sigui, el Mallorca continuava controlant les envestides del Mirandés, però no aconseguia tenir la pilota, i des de la banqueta, amb Pedro Rostoll dirigint l’equip, els canvis s’han fet un poc massa tard. Quan quedaven vint minuts i en ple domini dels visitants, Lago Junior entra per Antonio Sánchez. Feia molts de mesos que Lago no jugava i ens ha fet la impressió que ho ha notat. La seva reaparició ha acabat amb una targeta groga i molt poca presència a l’àrea. Evidentment, les ordres que ha rebut han estat més per defensar que per atacar.

Sense cap dubte, el resultat i, en definitiva, la victòria són el més destacat del partit de Son Moix, que han jugat amb més nervis dels esperats. Ara, el Mallorca ja és més a prop de l’objectiu, amb vuit punts de diferència respecte de l’Almeria, que finalment ha empatat a dos.  

stats