07/11/2021

Maffeo, el millor, rescata un punt

2 min

Aquesta vegada el Mallorca ha tingut la sort de cara. En els darrers partits, el temps que han afegit els àrbitres li ha anat en contra; avui, davant l’Elx, els minuts que semblava que ja sobraven li han estat favorables. Quan tothom donava per sentenciada la derrota, el millor dels mallorquinistes, l’incansable Pablo Maffeo, ha tingut més passió, més il·lusió i més coratge per fer un cop de cap imparable per Edgar Badia, el porter de l’Elx, que no ha estat gaire afortunat en la sortida. El lateral català no només ha marcat el gol de l’empat, sinó que ha estat, sense cap dubte, el jugador més destacat dels locals, sobretot en atac. Maffeo hi ha posat la intensitat que requereix aquesta categoria i de vegades resulta un jugador indetectable pels contraris. A hores d’ara, la presència del defensa és inqüestionable en el sector dret de l’equip mallorquinista. No és la primera vegada que una acció individual i un poc a la desesperada desencalla un partit o fa que el resultat no sigui tan dolorós com hauria estat perdre davant l’Elx.

Així i tot, hem de dir que l’equip de Fran Escribà ha estat un poc millor a la segona part, encara que l’hagi afavorit una actuació lamentable de Franco Russo. El central ha firmat el pitjor partit de la temporada i ho ha fet davant un paisà seu: Lucas Boyé. El davanter centre argentí ha tingut totes les facilitats per fer el zero a u i fabricar-se l’u a dos després d’una passada de Mojica, un altre dels bons jugadors de l’equip alacantí.

L’Elx haurà quedat amb les ganes de tornar-se’n amb els tres punts, però això és el que va passar al Mallorca en els tres darrers partits. Es veu que darrerament aquesta és la tònica a molts de camps de la Primera Divisió: resoldre els punts en el temps afegit. A Son Moix, aquesta vegada ha sortit cara, però la imatge de l’equip, tot i l’empat, i sobretot la imatge de la línia defensiva no han estat les millors per continuar competint amb garanties. Luis García Plaza ho haurà vist des d’enfora –era a una llotja–, i de vegades la perspectiva és una altra. Segur que ha pres nota de les errades defensives, que normalment acaben amb disgusts.

Ara hi ha una pausa de quinze dies fins que el Mallorca viatgi a Madrid per enfrontar-se al sorprenent Rayo Vallecano, que té 20 punts i que ha guanyat cinc partits dels sis que ha disputat a Vallecas. I, un petit detall: contra el Rayo, el Mallorca tindrà la baixa de Baba.  

Ricard Pla és periodista

stats