26/05/2023

Feines fetes i a prop dels cinquanta

2 min

PalmaVictòria relativament còmoda del Mallorca davant el València, més necessitat de punts que mai. Els valencianistes han actuat a Palma encara no recuperats dels incidents de fa quatre dies a Mestalla i després d’haver jugat més de cent quinze minuts. El Mallorca, sense fer res d’especial i en la seva línia de joc, ha mostrat més bona imatge que la deixada en el darrer partit jugat a Almeria.

Els jugadors han fet cas de l’entrenador i davant l’afició han pogut celebrar una nova victòria per la mínima i també la permanència, encara que aquest aspecte fa jornades que es va assolir. En tot cas, s’esperava un poc més del partit, sobretot per part dels visitants, tenint en compte el que es juga l’equip de Rubén Baraja. Va imposar-se al Madrid, però a Son Moix no ha creat el futbol suficient per endur-se els tres punts i assegurar-se matemàticament la categoria. El Mallorca, que no enganya ningú, ha seguit el pla de tota la temporada: ha defensat com sempre amb cinc jugadors al darrere i ha sabut aprofitar les poques oportunitats que ha tingut.

En aquest sentit, els canvis que ha fet Javier Aguirre al descans li han donat la raó i, sobretot, la victòria. A la segona part, Kang In Lee ha passat a ocupar la seva demarcació i Jaume Costa, que havia estat suplent, s’ha situat al lloc on ha jugat tota la vida, el lateral esquerre. El valencià i el sud-coreà només han connectat una vegada en tot el capvespre, però ha estat suficient. La jugada gairebé ha estat de llibre, d’aquelles que es poden mostrar als jugadors o jugadores que comencen en el futbol. Passada interior de Costa per Kang In Lee i el sud-coreà, amb una acció de molt de nivell, posa la pilota al cap de Muriqi, que sembla no tenir més remei que marcar l’únic i determinant gol del partit. Una jugada i un gol que podríem qualificar com a marca de la casa.

El València ha tingut més de mitja hora per intentar l’empat, però ha tornat a topar amb la millor versió defensiva dels mallorquinistes, aquells que l’han dut a mantenir la categoria molt abans que acabi el campionat i sense haver estat ni una sola jornada en zona de descens. El Mallorca ha deixat bones sensacions amb el seu llibre d’estil i ara anirà al Camp Nou per fer el passadís al Barça sense cap urgència.

stats