ILLES TECNOLÒGIQUES
Opinió 04/02/2017

Un exemple a seguir

2 min

Aquesta setmana ha estat notícia la compra d’Habitissimo, una de les empreses tecnològiques més importants del panorama local, per part de Home Serve, una multinacional britànica que comercialitza serveis de reparacions i manteniment per a la llar, normalment en forma d’assegurança, i que a Espanya actuen sota la marca Reparalia.

La venda és un èxit personal dels seus fundadors i dels que hi han treballat intensament durant els seus vuit anys d’activitat. Record molt bé el dia que vaig conèixer en Jordi. Va ser a l’estiu del 2009 i vaig saber en aquell moment que Habitissimo seria un èxit, el seu entusiasme em va convèncer. Tenien un objectiu clar i l’han aconseguit. Qui pensi que ha estat fàcil s’equivoca, qui pensi que ha estat casualitat s’equivoca encara més, només la feina constant d’un equip equilibrat i enfocat ha duit aquesta aventura a bon port.

És, a més, una gran oportunitat per al sector tecnològic balear. Empreses com Habitissimo són una rara avis en el teixit local, creada des del seu inici per créixer i oferir un servei d’àmbit internacional. Són empreses tractores, les seves necessitats, que van més enllà de les habituals del sector local, obliguen els seus treballadors, proveïdors i competidors a créixer per poder donar resposta a la seva exigència, fent més competitiu l’entorn. La major part de les empreses tractores locals són turístiques, per la qual cosa aquest és un exemple encara més significatiu. Esper que els anys vinents puguem escriure moltes línies sobre altres empreses de tecnologia local que acabin tenint una repercussió tan important.

Així hem de celebrar-ho com un èxit del sector i animar a seguir l’exemple d’en Jordi, en Martin i en Javier, en la creació d’empreses amb la voluntat de ser grans, ser multinacionals, ser referència i fer-ho amb serietat, paciència i constància.

stats