PÍNDOLA LEGAL
Opinió 23/01/2016

A Europa, millor per les bones...

1 min

El 9 de gener va entrar en vigor el reglament europeu sobre la resolució de litigis en compres online. Europa segueix obsessionada a facilitar l'expansió del comerç electrònic dins de la Unió. Per això s'ha constituït una plataforma en línia per resoldre els conflictes entre consumidors i venedors sense que s'hagi de passar pels jutjats. El procediment és simple, gratuït i relativament ràpid. Es presenta un formulari, la documentació oportuna i després només s'ha d'esperar la resolució. Aquesta plataforma pretén donar més garanties i seguretat perquè es perdi la por a les compres en línia i perquè s'exploti tot el potencial de negoci que hi ha dins de la comunitat.

Els venedors tenen una nova obligació: informar en els seus webs de l'existència d'aquesta plataforma i facilitar-ne l'enllaç http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Ja ho sabeu consumidors, no us haureu de gastar el vostre sou en advocats per la vostra darrera compra en líia de sabates. Venedors, no oblideu incloure aquesta informació en els vostres textos legals.

I com a curiositat, us faig saber que el reglament és de juny 2013, però encara no han tingut temps que la web estigui totalment operativa. Els falten un parell de setmanes ...

stats