ILLES TECNOLÒGIQUES
Opinió 10/12/2016

Control parental

2 min

La feina com a pare és preparar els fills per a la seva futura vida com a adult. La tecnologia ens pot ajudar en moltes coses, però també té implícits uns riscs que no podem obviar i que avui s'han convertit en un maldecap constant per a moltes famílies.

Existeixen aplicacions que ens poden permetre reduir els riscs inherents a donar una eina tan potent com és un telèfon, tauleta o ordinador. Hi deu haver qui pensi que controlar els nostres fills és immoral o innecessari, perquè confien cegament en l'educació que els han donat, i segurament tinguin raó, però això ho ha de decidir cadascú i avui la meva feina no és decidir què ha de fer cada pare per protegir i educar els seus fills, sinó contar-vos quines eines podeu tenir per fer front a uns reptes cada cop més complicats.

Tenim diferents tipus d'aplicacions segons quin sigui el tipus de supervisió que vulguem exercir. Van des de simples llistes de pàgines web que no es poden visitar fins a sistemes que ens informen d'on és el nostre fill en cada moment mitjançant el sistema de localització del mòbil.

Per als infants més petits, pot ser molt útil un limitador de temps, una aplicació que no els deixi emprar més de 30 minuts seguits la tauleta, per exemple. També hi ha llançadors, eines que limiten quines aplicacions pot utilitzar un infant; d'aquesta manera ens permet, per exemple, tenir jocs als nostres dispositius i que els infants hi puguin accedir –només a aquests– sense que puguin fer un mal ús d'altres.

Hi ha solucions pensades per saber on són els nostres fills o familiars en tot moment. Mitjançant el GPS, se’ns informa d'on són, i aquí hi ha solucions més respectuoses amb la intimitat i d'altres que no ho són tant: des de solucions que serveixen perquè els infants enviïn la posició en cas d'emergència fins a d'altres que guarden de manera constant un registre d'on es troben, per poder revisar-ho després.

Si cercau a les botigues d'aplicacions per 'parental control apps', trobareu centenars d'aplicacions que poden ajudar-vos.

stats