Misc 18/02/2014

El líder opositor veneçolà Leopoldo López s'entrega a la policia

Un noi de 17 anys va morir dilluns a la nit i eleva a quatre les víctimes mortals des de la setmana passada

Agències / Ara
2 min

CaracasEl dirigent opositor veneçolà Leopoldo López s'ha entregat aquest dimarts a agents de la Guàrdia Nacional. López, que tenia una ordre de cerca i captura pels incidents del dimecres passat que van causar tres morts, ha afirmat hores abans de la marxa convocada per aquest dimarts, que s'entregaria a una "justícia injusta i corrupta" i ha assegurat que no passarà a la clandestinitat ni marxarà del país.

El líder opositor, que s'enfronta als càrrecs d'homicidi i terrorisme, va anunciar diumenge que apareixeria aquest dimarts a la plaça Brion de Caracas per "donar la cara" i marxar fins al ministeri de l'Interior per entregar un document reivindicatiu. López va demanar el suport als seus seguidors, que l'han acompanyat vestits de blanc.

La policia havia bloquejat inicialment l'accés a la plaça, però finalment s'ha permès l'entrada dels manifestants per ordre expressa del president, Nicolás Maduro, segons ha indicat el ministre d'Interior, Miguel Rodríguez.

Segons l'oposició, un estudiant de 17 anys va morir dilluns a la nit a l'estat de Sucre i eleva a quatre les víctimes mortals durant aquesta onada de protestes, que començar dimecres quan es van convocar diverses marxes d’estudiants amb motiu del Dia de la Joventut. Hi va haver 23 ferits i desenes de detinguts.

Les protestes, amb el suport de l’ala més radical de l’oposició, anomenada La Salida, van sorgir del descontentament social davant per la inflació, la més alta del món, i per l’escassetat de productes bàsics.

El control de la informació per part del chavisme cada cop és més estricte. Des de fa setmanes que gairebé no hi ha paper ni tinta per imprimir els diaris, l’únic altaveu que li queda a l’oposició després que l’oficialisme comprés el principal canal de televisió privat l’any passat.

stats