Meteorologia
Societat Meteorologia 27/11/2022

Activen l'alerta taronja a Mallorca i Menorca per fenòmens costaners

Aquest dilluns es mantindrà l'avís en aquestes dues illes, on també es preveuen pluja localment forta, vent, tempesta i mala mar

ARA Balears
1 min
La tempesta vista des de la costa de Sóller, Mallorca. / @ageostrophic

PalmaEl servei d'Emergències 112 de les Balears ha activat aquest diumenge l'alerta taronja per fenòmens costaners a Mallorca i Menorca i l'avís groc a totes les illes per fort vent i pluja.

El motiu ha estat l'arribada del front fred i la ciclogènesi mediterrània que travessarà tota la Península i arribarà a l'Arxipèlag en les pròximes hores, que deixarà una baixada generalitzada de la temperatura, pluja que podria arribar a ser localment intensa i ràfegues de vent fortes de fins a 100 km/h.

Per a aquest dilluns, l'Aemet també ha activat l'alerta taronja a Mallorca (a partir de les 10.00 hores) i Menorca (a partir de les 12.00 hores) per pluja, tempestes, vent i fenòmens costaners, i es mantindrà al llarg de tot el dia. Les Pitiüses només estaran en alerta groga a partir de les 10.00 hores per fort vent i mala mar.

Pel que fa a la previsió meteorològica, a Mallorca i Menorca trobarem un cel cobert de niguls amb pluja i ruixats localment forts i que ocasionalment podrien anar acompanyats de pedregada. A les Pitiüses hi haurà intervals de niguls amb algun ruixat ocasional que pot anar acompanyat de tempesta.

La temperatura nocturna anirà en ascens, mentre que la diürna caurà. El vent bufarà del sud-oest i girarà al nord i nord-oest al llarg del matí.

stats