Mèdia 02/07/2021

El TC declara inconstitucional el nomenament de Rosa María Mateo com a presidenta provisional de RTVE

La sentència dona la raó al Partit Popular, que hi va presentar un recurs

ARA
1 min
Rosa María Mateo durant una compareixença durant la seva etapa d'administradora única provisional de RTVE

BarcelonaEl Tribunal Constitucional ha declarat parcialment inconstitucional el decret llei aprovat el 22 de juny del 2018 a través del qual es nomenava Rosa María Mateo com a presidenta provisional de RTVE. El tribunal considera que el decret llei vulnera el dret fonamental de participació ciutadana a través dels mitjans de comunicació. La decisió del Constitucional no té efectes pràctics perquè des del març passat RTVE ja té un nou president, José Manuel Pérez Tornero, i un nou consell d'administració.

El vot de qualitat del president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, ha permès aprovar aquesta sentència, atès que hi havia hagut un empat a cinc entre els jutges de l’alt tribunal. Cinc jutges que no compartien que s'hagi vulnerat cap dret han emès vots separats en contra de la resolució.

La sentència acorda la inconstitucionalitat del decret llei pel qual es va nomenar el consell d'administració de RTVE i dona la raó al Partit Popular, que va recórrer el nomenament. El juliol del 2018, el PP va presentar dos recursos al Constitucional contra el decret amb el qual el govern va fer una renovació d'urgència i temporal de RTVE després d'haver caducat el mandat del president d'aquell moment, José Antonio Sánchez, i que el concurs públic per renovar la cúpula de la corporació quedés encallat.

stats