Xarxes socials
Mèdia 15/01/2023

Com és la relació dels polítics illencs amb Twitter?

Analitzam el comportament i la influència que tenen els representants dels partits a les xarxes

2 min
Imatge d'arxiu del Parlament de les Illes Balears. / ISAAC BUJ

PalmaS'acosten les eleccions i els polítics de les Balears utilitzen les xarxes socials com a arma comunicativa per arribar als seus seguidors. L'analista David Álvarez ha elaborat un estudi en què s'observa el comportament, la influència i la relació que mantenen els polítics illencs amb Twitter. Us en detallam els aspectes més rellevants:

La primera qüestió que es destaca en l'anàlisi és el nombre de seguidors. En aquest sentit, el rànquing l'encapçala la presidenta del Govern, Francina Armengol, amb més de 27.000. La diputada de Podem Gloria Santiago ocupa el segon lloc (25.000), mentre que el líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, se situa en la tercera posició (15.600). Per part seva, la presidenta del PP a les Illes, Marga Prohens, és la cinquena política amb més seguidors, amb poc més de 12.000.

Pel que fa al nombre de seguidors que han guanyat en el darrer mes (del 18 de desembre al 14 de gener), la nova portaveu de Ciutadans a escala estatal, Patricia Guasp, pareix que ha aprofitat el nomenament, ja que ha estat la política que més ha augmentat aquesta llista, amb gairebé 1.400 seguidors més.

Per altra banda, si es fa referència als polítics que han estat afegits a més llistes de Twitter, Armengol torna a ocupar el primer lloc. La cap de l'Executiu balear està inclosa en més de 300, fet que prova la seva influència en aquesta xarxa. A Armengol la segueixen la diputada socialista per Eivissa, Sofía Hernanz, i el batle de Palma, José Hila (ambdós amb més de 100).

També cal remarcar altres punts, com per exemple que el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, és qui ha publicat el major nombre de tuits el darrer mes, amb un total de 149. El socialista Juli Dalmau ha estat el polític més actiu a la xarxa i el que més retuits ha fet. En canvi, Patricia Guasp és la política que més retuits ha aconseguit (prop de 3.000). Amb tot, el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, presenta la millor mitjana de retuits per tuit publicat. A més, Sevillano també és qui ha obtingut el tuit més viral dels darrers 28 dies.

stats