Nova polèmica
Mèdia 09/03/2023

El 'Planta baixa' fa sonar "M'he enamorat al supermercat" després de parlar de l'agressió sexual al centre comercial de Badalona

L'espai ha demanat disculpes per haver posat una cançó "desafortunada" en el context del programa

2 min
Agnès Marquès en un moment del programa

BarcelonaEl programa de tarda de TV3, Planta baixa, ha tornat a ser protagonista d'una polèmica després d'una nova desafortunada associació entre una cançó i un dels temes dels quals es parlava al plató. Diversos usuaris de Twitter s'han queixat que l'espai fes sonar la cançó de Lildami Supermercat, que inclou el vers "M'he enamorat al supermercat", just després de parlar de l'agressió sexual que hauria patit una nena d'onze anys al centre comercial Màgic de Badalona.

En un moment del programa, la presentadora de l'espai, Agnès Marquès, avança que després de la publicitat es parlarà de la denúncia que ha presentat la família de la menor per una violació grupal que hauria tingut lloc al centre comercial badaloní. Just després de dir-ho, comença a sonar la cançó de Lildami com a música per donar pas a la publicitat. Quan el programa va tornar de la pausa publicitària no es va fer cap esment a la tria de la cançó, que alguns espectadors han considerat "poc sensible" i "desafortunada". Aquest migdia, però, el Planta baixa a través de Twitter ha demanat disculpes: "El PB ahir va posar una cançó per anar a publicitat que va ser totalment desafortunada pel context del programa. Lamentem l'error i demanem disculpes"

Abans de les disculpes del programa, l'autor de la cançó, Lildami, havia manifestat a través de Twitter el seu disgust per l'ús que el Planta baixa havia fet del seu tema. "Quina vergonya. Em sembla macabre. Tot el meu suport a la víctima i la família", diu en el tuit.

Aquesta és la segona vegada que el programa es veu involucrat en una polèmica per la seva selecció musical. El 12 de gener, Planta baixa va posar la cançó Rata de dos patas, de la cantant Paquita la del Barrio, mentre en pantalla apareixia la cara de l'expresident Carles Puigdemont. Durant tot el programa havien estat parlant del tema de despit que Shakira havia publicat contra Gerard Piqué, motiu pel qual durant els passos a publicitat es van fer sonar altres cançons sobre la mateixa temàtica. Un dels que van triar va ser el de Paquita la del Barrio, però va començar a sonar just quan la càmera va fer un gir per enfocar una pantalla en la qual apareixia l'expresident Carles Puigdemont, que havia de comparèixer per explicar la seva situació judicial. Just quan sortia la seva cara, es va sentir la cantant mexicana entonant els següents versos: "Rata inmunda, animal rastrero, escoria de la vida, adefesio mal hecho".

Arran de la polèmica, la direcció de TV3 i de La Manchester, la productora del programa, van decidir apartar de les seves funcions els tècnics de Planta baixa que van fer sonar la cançó. La televisió i la productora van acordar que, a partir d'aquell moment, totes les músiques que se sentien al programa, que fins aquell moment es llançaven des de plató, es tiressin des de la sala de control. Sigfrid Gras, director de la televisió pública, va justificar la decisió assegurant que d'aquesta manera el procés seria "més segur" i milloraria "els mecanismes de coordinació entre els equips de la televisió i de la productora".

stats