Mèdia 22/03/2022

El Pacte s'assegura la reelecció de Manresa al capdavant d'IB3 en la segona votació

La candidatura del director general de l'ens públic no ha arribat a la majoria qualificada, però supera l'absoluta

ARA Balears
1 min
Andreu Manresa durant la comissió de control al Parlament

PalmaLa candidatura dels socis de govern per renovar Andreu Manresa com a director general d'IB3 no ha obtingut la majoria preceptiva de tres cinquenes parts del Parlament, i per això es repetirà la votació d'aquí a un mes, quan serà necessària la majoria absoluta per aprovar la renovació, segons ha informat Europa Press. La candidatura de Manresa ha aconseguit 31 vots favorables i 27 en blanc, per la qual cosa es preveu que superi sense problemes la pròxima votació.

En canvi, la Cambra ha donat el vistiplau a la candidatura acordada pel PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca per a la renovació parcial del Consell de Direcció de l'ens públic, integrada per Jordi Bayona, Vicenta Tur, Gina Garcías i Antoni Mascaró. En aquest cas, s'ha arribat a 54 vots a favor i quatre en blanc.

S'ha de recordar que la reelecció d'Andreu Manresa al capdavant d'IB3 ha estat un punt de discussió dins el Pacte, amb un PSIB que apostava per l'actual director general, i MÉS per Mallorca i Unides Podem que volien fer una renovació total de l'organigrama.

La manca d'acord tant amb IB3 com amb el substitut de Belén Méndez a l'Oficina Anticorrupció, que la dirigia de manera interina, va fer que el Pacte es donàs 15 dies més de marge per concretar les dues negociacions, però el procés d'internalització dels informatius de la televisió pública ha fet cedir els socis minoritaris del Govern a mantenir Manresa per "acabar el procés", segons assenyalaven fonts del Pacte. En el cas d'Anticorrupció, el nou director serà Tòfol Milán, ex-alt càrrec del govern socialista de Francesc Antich.

stats