Mèdia 15/07/2020

"Magaluf enfureix els britànics": mitjans anglesos i alemanys, impactats pels tancaments dels focus del turisme de gatera

La versió digital dels diaris britànics 'The Sun' i 'The Guardian' i l'alemany 'Bild' reaccionen davant la mesura del Govern balear

Ara Balears
2 min
Els mitjans britànics i alemanys es fan ressò del tancament de Magaluf i Punta Balena

PalmaEl tancament per part del Govern de tots els negocis de Punta Balena, a Magaluf, i dels carrers de 'la Cervesa' i 'el Jamón', a l'Arenal, ha omplit les portades digitals dels principals diaris britànics i alemanys. La mesura de l'Executiu balear per frenar el turisme de gatera i evitar el risc d'expansió del coronavirus a les Illes ha generat discrepàncies entre els mitjans de comunicació. Alguns en lamenten el tancament, mentre que d'altres en culpen directament els turistes britànics que arribaren el cap de setmana passat i no respectaren cap de les mesures sanitàries.

"Magaluf enfureix els britànics", diu The Sun; "La festa de Magaluf es tanca després de la mala conducta dels britànics", segons recull Dayle Mail al seu portal web, i "Magaluf tanca després que els britànics borratxos causassin estralls", titula Independent. La premsa britànica ataca directament els seus compatriotes que aquest cap de setmana centraren tota l'atenció mediàtica pel seu comportament a Punta Balena, mentre que la premsa alemanya se centra més en la "pèrdua" d'un dels llocs "preferits" pels turistes alemanys. "Mallorca tanca els restaurants a Ballermann", titulen mitjans com Bild i Zeit.

Tot i les queixes d'alguns mitjans respecte del comportament dels britànics, la premsa anglesa també mostra insatisfacció pel tancament, perquè molts turistes que s'havien comportat de "manera correcta" encara són a l'illa i d'altres ja tenen el viatge comprat. En un article, The Sun recull el testimoni d'alguns turistes afectats pel tancament: "Se suposava que volava a Mallorca dia 16 del mes que ve. Ara que està tancat, val la pena venir?", es demana un turista. El diari britànic també mostra l'altra cara del tancament, la resposta d'aquells turistes que havien viatjat a Mallorca amb l'única intenció de "gaudir" de les festes de Magaluf.

Per part seva, Dayle Mail critica el comportament dels turistes britànics i defineix la mesura del Govern com "un intent d'evitar que els turistes borratxos es burlin de les restriccions del coronavirus i s'arrisquin a un nou brot". De la mateixa manera, el mitjà de comunicació britànic Independent parla de la mesura com la resposta de l'Executiu balear als "britànics borratxos que ignoraren les pautes de distanciament social" i en culpa directament els turistes.

Pel que fa als mitjans alemanys, Bild informa del tancament del Ballermann amb la frase "S'ha acabat la festa", i en la publicació web lamenta aquest fet, perquè defineix aquesta zona de l'Arenal com un dels llocs "més populars" entre els turistes alemanys.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'ha mostrat igual de contundent afirmant que "si els turistes no compleixen les mesures, és millor que no vinguin". També ha recordat que per això "ja vàrem fer el Decret llei contra el turisme d'excessos, perquè no volem segons quins turistes. No són la imatge que volem donar ni el sector que volem tenir".

stats