Estils de vida
Mèdia 08/09/2022

Marta Vives: "L'amor romàntic és una fal·làcia"

La periodista estrena una nova secció a l’ARA Diumenge el 18 de setembre

3 min
Marta Vives aquest dijous a Barcelona

BarcelonaMarta Vives és periodista cultural d'El matí de Catalunya Ràdio i va ser un dels noms destacats de l'últim Sant Jordi amb el seu llibre Diguem-ne amor (Ara llibres), un recull d'històries d'amor reals, imperfectes i belles que exploren totes les formes d'estimar. Ara, amb motiu de La Setmana del Llibre en Català, tornarà a parlar de l'amor al costat del cantant Joan Dausà en un acte-concert el dissabte 17 de setembre on conversaran sobre aquesta emoció universal que, com ella diu, "ens fa reconciliar amb la humanitat". L'acte porta per títol Parlem d'amor i desamor i se celebrarà a les 18 h al Moll de la Fusta. La periodista i el cantant parlaran d'històries d'amor petites i quotidianes i alhora excepcionals. Com a clausura hi haurà un concert de Joan Dausà.

Vives reconeix que escriure aquest llibre al principi li feia "una mica de basarda" perquè mai havia convertit històries reals en petits contes que es poden llegir com una ficció. Va ser un encàrrec que li van proposar des de l'editorial i, tot i que la idea l'atreia molt, al començament tenia por "de no estar a l'altura". Però després d'escriure una primera història va veure que allò funcionava i s'hi va tirar de cap. "Em vaig capbussar en aquest projecte i hi vaig dedicar cada hora que tenia quan no treballava", diu, i així va aconseguir publicar-lo per Sant Jordi de l'any passat. La bona rebuda que va tenir demostra que el to i la sensibilitat que la periodista fa servir amb les paraules la connecten molt amb el públic. "Crec que a la gent li agrada llegir històries d'amor perquè ens reconcilien amb el món, perquè tothom necessita estimar i ser estimat, curar, ser cuidat. Acompayar", diu.

Ella, a més, té una concepció de l'amor que fuig del concepte més romàntic i ensucrat amb què ens bombardegen pel·lícules, llibres, sèries i anuncis. "Les històries que apareixen al llibre parteixen del denominador comú que són històries reals. Hi he inclòs tots els amors possibles, sobretot pròxims i quotidians, perquè en realitat totes les històries d'amor són grans". La periodista confessa que li agrada molt escoltar la gent -"m'agrada que m'expliquin la seva vida i les seves històries"-, de manera que va gaudir molt aquesta part del llibre, i ara precisament ho tornarà a fer, ja que inaugura una nova secció a l'Ara Diumenge, el suplement dominical de l'ARA. Hi escriurà un article setmanal a partir del 18 de setembre on relatarà una història que enviïn els lectors, com fa el New York Times amb la seva mítica secció Modern love. Aquí, sota el títol Amor i pebre "explicarem històries d'amor real", segons diu Vives. "Volem que els lectors ens enviïn les seves històries i no cal que siguin extraordinàries. Tots tenim històries que ens han marcat, que recordem, que hem idealitzat, que potser encara no han passat, però ja hem imaginat... Això és l'amor". La secció anirà acompanyada d'una llista de Spotify on cada setmana hi pujarà una cançó relacionada amb la història d'amor d'aquella setmana. La llista començarà amb una cançó d'Antònia Font que és la melodia que acompanyarà la primera història, la de dos joves que són veïns i molt més.

Si vols participar en la nova secció explica'ns la teva història d'amor aquí.

Aconsegueix amb l’ARA ‘Diguem-ne amor’

La periodista Marta Vives explora totes les maneres d’estimar al seu llibre ‘Diguem-ne amor’ publicat per Ara Llibres. La periodista parla dels primers amors, de les segones oportunitats, de les amistats indestructibles, dels desitjos impossibles… I fa gran la idea d’amor més tradicional i l'eixampla per arribar a una noció viva i oberta que abraça molts tipus de relacions. Els protagonistes d’aquest llibre, tan autèntics com la vida mateixa, ens expliquen les seves històries, quotidianes i extraordinàries, com ho són totes les que bateguen als nostres carrers, a la nostra ciutat o poble i a la nostra vida. Són 12 històries protagonitzades per persones reals que van confiar en Vives per convertir la seva vida en una sèries de petits relats, plens de sensibilitat, que demostren que l’amor es pot trobar en els gestos més quotidians i més petits, uns gestos que fugen de l’ensucrament habitual que envolta les històries d’amor de ficció. Podeu aconseguir el llibre a la botiga online de l’ARA o al quiosc fins al 8 d’octubre per 17,95 €.

stats