Mèdia 08/07/2020

La humorista trans Elsa Ruiz avisa que emprendrà accions legals contra els atacs rebuts a les xarxes

La còmica vol aturar la difusió de vídeos de fa una dècada, previs a la seva transició de sexe

Ara
1 min
Elsa Ruiz quan era col·laboradora del programa 'Todo es mentira'

BarcelonaLa humorista Elsa Ruiz, excol·laboradora del programa Todo es mentira (Cuatro), ha anunciat que emprendrà mesures legals contra els atacs que ha rebut aquests últims dies a les xarxes socials. Segons han anunciat els advocats de la còmica trans, s'estan "recopilant els perfils i els tuits d'aquells que han llançat atacs en el passat i en el present i es recopilaran els dels que ho facin en el futur" contra ella. En aquests atacs s'haurien difós uns vídeos d'actuacions de Ruiz de fa més d'una dècada –abans de la seva transició de sexe– amb els quals s'ha posat en dubte la seva identitat de gènere i se l'ha acusada de misogínia.

Abans que els seus advocats anunciessin que emprendria accions legals, Ruiz va publicar un vídeo al seu perfil de Twitter en què responia als atacs: "Algunes persones diuen que em sento només dona i és veritat. Em sento dona i m'aixeco dona... perquè soc una dona. Les persones trans no ens sentim dones, homes i persones trans no binàries, ho som". La humorista ha rebut el suport de diferents figures públiques com Nacho Vigalondo i la també còmica Charlie Pee.

Recentment, Elsa Ruiz va rebutjar fer el pregó de l'Orgull d'Alcalá de Henares després que el PSOE, partit que governa a la població madrilenya, publiqués un argumentari intern per als seus miltants en què es rebutjava l'autodeterminació de gènere.

stats