Internalització
Mèdia 01/07/2023

El comitè d'empresa d'IB3 denuncia que Manresa "s'ha desentès de la internalització"

"No està en funcions, però ho sembla", lamenten en un comunicat

ARA Balears
2 min
IB3

PalmaEl comitè d'empresa d'IB3 ha carregat aquest dissabte contra el director de l'ens públic, Andreu Manresa, de qui han afirmat que "no està en funcions, però ho sembla". "S'ha desentès de la internalització de 315 treballadors dels serveis informatius i els seus serveis associats", lamenten en un comunicat.

"Es compleixen cinc mesos de la internalització i res no s'ha avançat des de l'1 de febrer de 2023, quan la llavors presidenta del Govern, Francina Armengol, va escenificar amb una visita oficial a IB3 Televisió (i les corresponents fotografies) el que consideraven un acord històric i just", subratllen. En aquest sentit, insisteixen que la realitat, des de llavors, és que el procés d'internalització "està totalment paralitzat i ningú no n'assumeix la gestió".

"Precisament la gestió d'aquest procés, tan esperat i reivindicat pels treballadors, era un dels principals reptes del segon mandat del director general. Manresa no només s'ha desentès de la internalització, sinó que bloqueja qualsevol avanç. El servei continua sent precari i les condicions laborals dels treballadors, en lloc de millorar, empitjoren", recalca el comitè d'empresa.

Els treballadors retreuen a Manresa que els negui el dret a la negociació col·lectiva al·legant que el Govern està en funcions. "IB3 no està en funcions i el director general es nega a convocar la mesa de negociació del conveni col·lectiu i bloqueja qualsevol avanç que pugui suposar la millora de les condicions laborals del personal internalitzat. Un personal que continua amb les males condicions de l'empresa privada i sense haver aconseguit cap millora", denuncien.

Per tot això, demanen a qui serà la nova presidenta del Govern, Marga Prohens, gestió i eficiència, i el seu compromís de desbloquejar aquesta situació. "Necessitam més mitjans que garanteixin la qualitat del servei de la Radiotelevisió Pública", conclou el comunicat.

stats