Alexandra Verdú-Büttikofer: “Amb l’especialització lletera hem perdut moltes coses”

Ll. A.
15/03/2015

CiutadellaAl lloc dels Tudons, a Ciutadella, fan un formatge artesanal a partir de llet de vaca de raça menorquina. La finca també ha subscrit l’acord de custòdia agrària i n’estan molt satisfets. Ho explica la seva propietària, Alexandra Verdú-Büttikofer. “El pare sempre ens havia inculcat el respecte cap a l’entorn i tenim molt clar que una bona gestió és també la bona gestió dels recursos naturals”, comenta. De fet, aquesta consciència ja s’havia demostrat amb l’aposta per l’agricultura ecològica. “Comprant aquests productes ajudes a conservar el medi ambient i el paisatge propi de Menorca”, diu.

Compatibilitat

Verdú té molt clar, com predica la filosofia de la custòdia, que “ser pagès no està renyit amb la preservació del medi ambient”. Així, entén que la intensificació de l’activitat agrària amb les pràctiques extensives i el monocultiu lleter ha estat perjudicial. “Abans les finques de Menorca eren més diverses. Amb l’especialització lletera hem perdut moltes coses. Tal vegada alguns van guanyar doblers de manera fàcil, però vam perdre valors naturals, varietats vegetals, races autòctones i biodiversitat”, opina.

Cargando
No hay anuncios

La portaveu dels Tudons, lloc cultivat ara mateix pel pagès Bep Llufriu Llorens, entén que “a Espanya falta molta conscienciació sobre la necessitat de preservar el medi ambient. La gent ha de saber que l’agricultura serveix per produir aliments, però aliments que, sobretot, siguin sans”.