ESTATS UNITS
Internacional 02/08/2011

Obama creu que serà necessari reformar els impostos dels més rics perquè el sistema sigui just

El president dels EUA passa plana després d'aprovar el sostre del deute i encara una nova etapa enfocada en crear llocs de treball i més infraestructures per desenvolupar l'economia. Per això demana l'ajuda del Congrés, perquè són "els dos partits els que governen els país des de Washington"

M. Ferrer
1 min
Barack Obama. AFP

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha comparegut just després de firmar la llei que permet l'augment del sostre del deute amb l'objectiu de transmetre als nord-americans que comença una nova etapa per fer créixer l'economia. No està satisfet d'haver hagut de triar endavant aquesta decisió però ha assegurat que la conjuntura de la crisi no els deixava cap altra alternativa. Per a Obama, aquest pas els permet fer "esforços per a protegir programes com el Medicare i Medicate (d'assistència mèdica)".

Per poder continuar amb les garanties socials, el líder demòcrata considera ara que serà necessari reformar els impostos "perquè grans empreses treballin en l'esforç dels nord-americans". Segons Obama, les multinacionals han d'ajustar a l'estat i a totes les persones que pateixin la recessió perquè el sistema sigui "just". "No volem donar sacrificis als nostres estudiants, perquè no els toca pagar aquesta crisi", ha afegit. El pacte amb els republicans s'ha tirat endavant amb la condició que justament els impostos no es tocarien ni un pèl.

Davant de la crisi política al Congrés, Obama ha volgut aclarir que "els dos partits governen el país des de Washington, i els dos han d'intentar solucionar els problemes econòmics".

stats