Nicola Sturgeon fa front al racisme i el feixisme al mig del carrer

Increpada per una ultradretana que li retreu haver "inundat" el país d'estrangers, la cap del govern escocès s'hi torna contundentment

1 min
Nicola Sturgeon, a tocar del col·legi electoral on ha votat aquest matí, a Glasgow

"Glasgow Sud és el districte electoral més divers i multicultural d'Escòcia, una de les moltes coses que el fa tan brillant. Confio que avui s’unirà per rebutjar totalment aquests feixistes". Això escrivia aquest dijous al vespre Nicola Sturgeon al seu compte de Twitter, per comentar l'enregistrament, de quasi dos minuts de durada, de l'enfrontament que va mantenir dijous amb l'ex número dos de Britain First, partit xenòfob i d'inspiració feixista, a la rodalia d'un col·legi electoral de la ciutat.

L'actitud de Sturgeon, que fins demà dissabte, o potser diumenge, no sabrà si el seu Partit Nacional Escocès ha aconseguit la majoria absoluta en les eleccions al Parlament de Holyrood celebrades ahir, ha sigut força elogiada a les xarxes socials. El vídeo l'han vist ja més d'1,7 milions de persones.

Jayda Fransen, exdirigent de l'esmentat Britain First, va acusar Sturgeon d'"inundar" el país amb immigrants. Sturgeon s'hi planta i li diu "Feixista i racista". Fransen, que ha patit condemnes per assetjament, agreujat per motius d'ofensa religiosa, concorria a les eleccions com a candidata independent pel mateix districte de què es titular Sturgeon.

"No soc feixista. He estat sobre el terreny parlant amb la gent local que m'han dit que ets una deshonra absoluta", li diu Fransen. I Sturgeon respon: "Veurem quina és la visió dels locals més endavant", un cop es coneguin els resultats electorals. La ultradretana, però, no calla i continua: "Els locals? Quins són, aquells amb qui heu inundat d'altres països? La gent decent d'Escòcia no vol que la inundin els immigrants". És aleshores quan Sturgeon l'hi diu amb totes les lletres: "Ets feixista, ets racista i el sud de Glasgow et rebutjarà".

stats