Internacional 04/01/2022

Moren amb sis dies de diferència els bessons més famosos de França

Els bessons Bogdanoff es van fer coneguts de joves pels seus programes de ciència-ficció i de grans pels seus exagerats retocs estètics

2 min
Els bessons Bogdanoff en una de les seves fotografies més recents

BarcelonaEls germans Bogdanoff, els bessons més famosos de França, coneguts per haver llançat el primer programa televisiu de ciència-ficció al país, han mort amb sis dies de diferència, després de la mort aquest dilluns d'Igor. Tots dos van ser ingressats el 15 de desembre a l'Hospital Georges Pompidou de París. Grichka va morir el 28 de desembre, als 72 anys, tal com va transcendir ahir a la nit. Encara que la família no s'ha volgut pronunciar sobre la causa, el seu entorn havia assegurat a la premsa que cap dels dos estava vacunat contra el coronavirus i que, abans de morir, Grichka va atribuir la seva mort al covid.

Segons la cadena BFM TV, no eren antivacunes però consideraven que estaven en bona forma física i que no formaven part del grup que s'havia d'immunitzar. Els bessons, descendents de l'aristocràcia austríaca, van saltar a la fama a França com a presentadors del programa de ciència-ficció Temps X, en antena del 1979 al 1987. Igor i Grichka, que en aquesta emissió es vestien amb cridaners vestits platejats, eren també reconeguts per la seva addicció a la medicina estètica. Tot i l'evident transformació de la seva cara al llarg dels anys, tots dos havien negat repetidament haver recorregut a la cirurgia estètica. També negaven patir acromegàlia, un trastorn hormonal en què es produeix molta hormona de creixement en edat adulta.

Eren doctors en física i matemàtiques, escriptors i figures destacades de la divulgació científica per al gran públic, encara que part de la comunitat científica havia criticat la seva obra i havia considerat que tenia un valor escàs. Els bessons es defensaven de les crítiques al·legant que alguns experts eren incapaços d'acceptar un punt de vista atípic. Els dos germans també van estar al capdavant de Rayons X, del 2002 al 2007, i d'À deux pas du futur, entre el 2010 i el 2011. El juny del 2018 van ser imputats per estafar una persona vulnerable, sospitosos d'haver-se aprofitat de la vulnerabilitat d'un milionari de 54 anys que es va suïcidar l'agost d'aquell any, i el judici davant del Tribunal Correccional de París estava previst per al gener, segons el diari Le Monde.

stats