Hamàs demana una investigació internacional per rebatre les acusacions sobre violència sexual

Els islamistes acusen el 'New York Times' de plegar-se a la propaganda de guerra israeliana

ARA
2 min
Fotografíes de les víctimes al lloc on se celebrava la festa rave atacada el 7 d'octubre.

BarcelonaHamàs ha desmentit un reportatge del New York Times que assegura que els seus milicians van cometre violacions i altres actes de violència sexual en l'atac a Israel del 7 d'octubre. En un comunicat en anglès i àrab, un dels seus alts càrrecs, Basem Naim, que pertany a la direcció política de l'organització, ha assegurat que aquestes acusacions són "mentides i calúmnies" i ha reclamat una investigació internacional per exonerar-se'n.

El diari estatunidenc va publicar la setmana passada el reportatge, resultat de 150 entrevistes amb víctimes de l'atac i els seus familiars, personal mèdic i dels equips d'emergència, militars i funcionaris, a més de vídeos i fotografies preses amb mòbils dels quals es deduiria un "patró" d'ús de la violència sexual com a arma de guerra. Basem ha respost que tot plegat mostra un "biaix cap a la propaganda israeliana" que pretén "demonitzar i deshumanitzar el poble palestí i la seva resistència per justificar els crims de guerra de l'exèrcit israelià i els crims de genocidi contra el poble palestí". També assegura que els testimonis "no mostren cap prova d'un sol combatent palestí que cometés aquests actes vergonyosos".

El representant de Hamàs recorda que les dones israelianes capturades en l'atac van explicar al ser alliberades que les havien tractat correctament durant el captiveri. "Els nostres combatents de la resistència lluiten per la llibertat i la dignitat i mai cometrien aquests actes vergonyosos perquè la nostra religió, valors, cultura i normes socials no els toleren". També assegura que la durada de l'atac va ser només d'unes hores" i que "en aquest període no hi havia temps ni espai perquè els milicians pensessin en cap altra cosa que no fos destruir les instal·lacions militars de l'enemic".

"Demanem una investigació internacional sobre aquestes acusacions, al contrari que el costat israelià, que només escampa les seves mentides no demostrades sense aportar cap prova crucial", assenyala el comunicat de Hamàs. També acusa el New York Times de no fer-se ressò dels casos d'assetjament de presoneres palestines en presons israelianes" i d'ignorar "les crides de prominents rabins que van autoritzar els soldats israelians a violar dones no jueves en temps de guerra, en referència a les dones palestines". Els islamistes reclamen al diari que rectifiqui i es distanciï de la propaganda israeliana "per preservar la seva professionalitat i el seu prestigi".

stats