Internacional 29/01/2017

Fillon, en hores baixes per l'escàndol de la seva dona

El candidat de la dreta assegura que no hi ha il·legalitats davant les acusacions que va guanyar mig milió d'euros com a assessora parlamentària

Alícia Sans
1 min
Fillon i la seva dona Penèlope en arribar al míting d'aquest diumenge.

ParísEn un esperat míting a París, François Fillon, candidat de la dreta a les presidencials franceses de l'abril i el maig, ha contraatacat avui a les acusacions que 'Le Canard Enchaîné' ha llançat aquesta setmana contra la seva dona. El setmanari satíric ha revelat que l'esposa del candidat conservador hauria estat cobrant –sense treballar– d'assistenta parlamentària del seu marit quan era diputat i que va mantenir el càrrec per al seu suplent quan Fillon estava al govern. Segons el setmanari, la dona hauria guanyat fins a 500.000 euros bruts durant vuit anys.

"Des del principi, la Penelope ha estat al meu costat amb discreció. He construït el meu camí amb ella i no tenim res a amagar", ha assegurat Fillon davant uns 15.000 seguidors que l'han aclamat cridant "Fillon, president!". "Si se'm vol atacar, que se m'ataqui mirant-me als ulls, però que deixin la meva dona fora del debat polític", ha etzibat en defensa de la seva dona, visiblement emocionada.

Fa quatre dies, la Fiscalia va obrir una investigació preliminar per desviació de fons públics i abús de béns socials, que podria pesar molt en la campanya presidencial de Fillon. De fet, l'home –molt ben posicionat en la cursa presidencial– ha assegurat que si finalment és inculpada no es presentarà a les eleccions.

stats