Internacional 23/01/2018

Una allau de neu provocada per un volcà deixa un esquiador mort i 13 ferits al Japó

El país viu en alerta per un temporal que afecta greument les comunicacions i els transports

Efe
2 min
Imatge aèria del lloc on s'ha registrat el devessall de neu

TòquioUna persona ha mort i 13 més han resultat ferides en una estació d'esquí del Japó en quedar atrapades per una allau de neu provocada per l'erupció d'un volcà, segons han informat les autoritats del país.

Els fets han passat sobre les 10.25 hora local, quan el volcà Kusatsu Shirane, situat al nord de Tòquio, ha entrat en erupció i ha provocat una allau a l'estació d'esquí de Kasatsu. L'Agència Meteorològica del Japó (JMA) havia detectat fum al volcà a primera hora del matí però no ha pogut activar a temps l'alerta per erupcions volcàniques.

L'allau ha atrapat 6 soldats de l'exèrcit que estaven fent uns exercicis d'entrenament a la zona. Un dels soldats ha perdut la vida i la resta, que han resultat ferits, han sigut rescatats pels serveis d'emergència, segons ha explicat el ministeri de Defensa japonès.

A més, almenys 8 persones han resultat ferides en rebre impactes de les pedres expulsades per l'erupció del volcà. La cadena pública NHK ha explicat que 5 dels ferits es troben en estat greu. En el moment de la catàstrofe hi havia un centenar de persones en aquesta estació.

L'Agència Meteorològica ha augmentat el nivell d'alerta volcànic del 2 al 3 i ha recomanat a la població que no s'acosti al volcà. El govern japonès ha convocat una reunió d'emergència per analitzar la situació i coordinar el rescat de totes les persones que encara són a l'estació d'esquí, segons ha explicat el portaveu de l'executiu, Yoshihide Suga.

Intens temporal

El país nipó està en alerta per fortes nevades, que ja han provocat la mort d'una dona de 52 anys que va xocar amb el seu vehicle contra un camió, segons ha informat la cadena NHK.

El temporal, un dels pitjors dels últims anys al Japó, també ha deixat almenys 360 ferits sobretot per caigudes provocades pel gel. La majoria dels ferits s'han registrat a Tòquio, on la neu ha arribat als 20 centímetres de profunditat.

Un home camina per un camí cobert per la neu a prop del Palau Imperial de Tòquio

Una altra conseqüència del temporal és la cancel·lació de més 100 vols nacionals i internacionals aquest dimarts, que se sumen als 300 que ja es van veure afectats en la jornada d'ahir. Unes 9.000 persones han passat la nit a l'aeroport de Narita i 2.800 més al de Haneda.

També cal afegir-hi els retards acumulats pels trens –d'entre 20 i 40 minuts de mitjana– i els accidents, que superen els 740, segons l'agència de noticies japonesa Kyodo. Els talls del subministrament elèctric ja han afectat més de 100.000 persones.

L'Agència Meteorològica del Japó manté activada l'alerta per tempestes de neu a la costa nord-occidental de Honshu, la principal illa del país, i també al sud de la de Hokkaido (al nord).

stats