Internacional 04/11/2021

Detenen un home a Austràlia pel cas de la nena segrestada mentre dormia

La menor, que va estar desapareguda durant 18 dies, no té danys físics i ja és amb la seva família

ARA
2 min
Un cartell de "desapareguda" de Claeo Smith

BarcelonaLa policia australiana ha detingut aquest dijous un home de 36 anys acusat de segrestar una menor durant 18 dies. La nena, de 4 anys, ha estat trobada en bon estat, sense danys físics, en una habitació de la casa del detingut. Encara no s'han esclarit els fets, ni els motius que van portar Terence Darrell Kelly a segrestar la petita Cleo Smith, que estava de càmping amb la seva família quan va desaparèixer. A casa de l'acusat hi van trobar una habitació plena de nines Bratz, Barbies i Nancys, entre d'altres, i moltes encara amb l'embalatge original.

La Cleo Smith va ser vista per última vegada a la tenda de campanya de la seva mare i la seva parella el 16 d'octubre al càmping de Blowholes, als afores de Carnarvon, una ciutat de l'estat d'Austràlia Occidental. La família explica que la menor s'havia despertat cap a la una de la matinada demanant aigua, i aquesta va ser l'última vegada que la van veure. Cinc hores després es van adonar que la nena havia desaparegut amb el seu sac de dormir.

La policia va activar un gran desplegament amb mitjans aeris i terrestres per localitzar-la, però no va donar resultat. Una setmana després es va començar una investigació en profunditat de l'entorn familiar amb la hipòtesi que la menor podria haver tingut contacte amb el segrestador, o que aquest la podria haver estat vigilant. Finalment, la Cleo Smith ha aparegut a 75 quilòmetres del lloc on va ser vista per última vegada en una casa a només set minuts de la residència de la família. No s'han explicat els motius que van portar a sospitar del detingut, només que es podria tractar d'un oportunista.

Quan la van trobar, la nena estava jugant en una habitació. Segons declaracions policials, els primers exàmens mèdics constaten que no ha patit danys físics i pròximament seran els especialistes en salut mental els qui determinaran els possibles danys psicològics.

Els detectius a càrrec del cas no han volgut fer declaracions específiques ni verificar cap suposició, si bé fotografies publicades a les xarxes socials pel mateix detingut el mostren en una habitació plena de nines. En una publicació de l'abril del 2020 apareix en una imatge portant una nina a fer un tomb en cotxe amb el comentari: "M'encanta passejar les nines en cotxe, pentinar-les i fer-me selfies en públic amb elles". En una altra publicació de juliol del 2020 escriu: "Res supera el fet d'estar relaxat a casa amb les meves nines Bratz".

stats