Publicitat
Publicitat

Els Estats Units i el Regne Unit suspenen l'ajuda "no letal" als rebels sirians

Washington i Londres temen que l'ajuda acabi a les mans dels jihadistes d'Al-Qaida

Els Estats Units i el Regne Unit han anunciat avui que suspenen l'ajuda "no letal" als rebels sirians. Aquesta ajuda inclou medicaments, vehicles, equips de comunicació i armilles antibales, però seguiran enviant ajuda humanitària. 

Els dos governs han pres aquesta decisió després que diumenge passat, el Front Islàmic, un grup de recent creació, assaltés i saquegés diferents arsenals de l'Exèrcit Sirà Lliure (ESL) a prop de la frontera amb Turquia.

En un primer moment, el Front Islàmic cooperava amb l'Exèrcit Lliure, però aquest cap de setmana va assaltar la caserna del rebel Consell Militar Sirià i un dipòsit d'armes a la localitat de Bab al-Hawa, al nord-est de Síria.

Aquest any, els Estats Units han entregat als rebels diverses racions d'aliments, subministrament mèdics, equips i vehicles de comunicació. S'havien compromès a proporcionar uns 180 milions d'euros als rebels sirians.

Per part seva, Regne Unit ha entregat 23 milions d'euros d'ajuda "no letal" en comunicacions i equips de recerca i rescat, segons la BBC. 

Temor que les armes acabin a les mans dels jihadistes

Washington i Londres temen que les armes caiguin en mans dels grups jihadistes vinculats a Al-Qaida.  De fet, des que es va iniciar la guerra, els països europeus i els Estats Units s'han mostrat reticents a entregar armes als rebels per l'entrada a Síria de grups jihadistes vinculats a Al-Qaida i per la por que l'armament acabés a les seves files. 

Els Estats Units afirmen que no suspendran l'ajuda humanitària a Síria, que es distribueix a través d'organitzacions internacionals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF