Publicitat
Publicitat

Detingut a Madrid un jihadista clau en l'aparell de propaganda i captació de l'Estat Islàmic

El detingut mostrava un "intens fanatisme i una incessant activitat a la xarxa", segons Interior

La Policia Nacional ha detingut aquesta matinada a Aranjuez (Madrid) un marroquí acusat de ser un perillós jihadista clau en l'aparell de propaganda i captació de l'Estat Islàmic, segons que informa el ministeri de l'Interior.

L'arrestat es considerava un perillós "actor solitari" que mostrava "un intens fanatisme i una incessant activitat a la xarxa mitjançant la qual s'autoadoctrinava per cometre atemptats terroristes contra la població".

El seu avançat estat de radicalització, segons el ministeri de l'Interior, "el portava a passar llargs períodes de temps navegant a la xarxa".

El detingut, de nacionalitat marroquina i establert a Madrid, amb domicili a la localitat d'Aranjuez, "s'havia radicalitzat en els últims mesos i feia un consum constant de contingut visual".

Segons Interior, era una persona d'"escàs cercle social" que rebia vídeos i publicacions "amb referències a les accions suïcides de joves mujahidins".

El detingut era partidari de la "jihad individual" amb la qual Daesh busca "traslladar la guerra al cor de les llars d'occident", la qual cosa l'enquadra, segons Interior, en els paràmetres que defineixen la figura del terrorista individual o "actor solitari" capacitat per dur a terme atacs terroristes.

Una de les seves prioritats era "la multicaptació d'individus amb diversos perfils i capacitats", indica Interior, que el considera un "element clau i integrat en l'aparell de propaganda i de captació de Daesh" i mantenia "una acció diària de recepció i difusió de continguts cada vegada més violents".

En la seva "frenètica activitat", feia servir diversos perfils a les xarxes socials, i comptava amb una multitud d'amistats, "algunes de les quals mostraven de manera explícita i sense artificis continguts jihadistes d'extrema duresa".

Segons l'opinió del ministeri de l'Interior, "el detingut no demostrava tenir cap por de les represàlies legals pels seus actes, símptoma de la seva perillositat i del seu profund compromís amb l'organització terrorista".

La investigació sobre els continguts que el detingut distribuïa i rebia "revela que hi havia múltiples referències a capitostos de la lluita terrorista jihadista, singularment Ossama bin Laden", informa Interior, que afegeix que "tenia com a model els quatre terroristes que el 2004 es van immolar en un pis de Leganés i en què va resultar mort un membre de la Policia Nacional".

Aquesta operació policial, que continua oberta, l'han dut a terme agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, en col·laboració amb el Centre Nacional d'Intel·ligència, i sota la supervisió del jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, amb la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Visibilitzant l'assetjament sexual