Imatges 14/05/2024

El director del Conservatori respon: si va anul·lar el sistema de fitxatge, "va ser involuntàriament"

Educació l'ha suspès provisionalment de les seves funcions perquè considera que l'acció de Duato "no va ser fortuïta"

2 min
Encapçalamente de l'expedient al director del Conservatori, Ricardo Duato. A damunt, el seu escrit: "No tenc res a amagar"

PalmaEl director del Conservatori, Ricardo Duato, suspès de manera provisional per la Conselleria d'Educació per haver manipulat presumptament el sistema de fitxatge del personal del centre, s'ha dirigit al claustre per explicar la seva versió dels fets. Segons consta en un correu electrònic dirigit al claustre, el director atribueix la situació a les poques habilitats informàtiques que té. Assegura no saber si va bloquejar el sistema de marcatge el 22 de març i diu que, en cas que ho fes, no va ser voluntàriament. Així mateix, deixa clar que, en tot cas, el sistema sols va estar aturat un dia, i no fins al 2 d'abril, com diu Educació. Duato exposa que el dia dels fets feia gestions amb el Gestib per verificar situacions que havia detectat i de les quals ell no tenia constància, com és el cas de validacions de fitxatges fetes amb posterioritat al dia corresponent.

En la missiva dirigida al claustre, Duato hi explica que, el dia abans dels fets pels quals se l'acusa, el 21 de març, requerit per l'inspector, va recordar al claustre l'obligatorietat del marcatge de totes les hores lectives i no lectives de l'horari. En aquest sentit, assegura que no hi ha coherència entre el fet que ell demanàs a tothom fitxar i que l'endemà bloquejàs el sistema que ho permet.

Funcionament amb normalitat

El director exposa que es va dirigir a la Conselleria d'Educació dia 2 d'abril. Allà va tenir constància que diverses persones tenien permisos per intervenir en accions que només corresponen a la direcció i es va fer feina per solucionar aquesta situació. També assegura que el Gestib és un sistema que falla habitualment i que, malgrat que el personal no va poder fitxar, la rutina del Conservatori no va patir alteracions i no es varen produir afectacions de cap altre tipus.

La Conselleria, per la seva banda, considera que l'actuació del director "no va poder ser involuntària, ja que cal seguir un itinerari d'accions molt concret i adreçat a executar una modificació en la configuració del marcatge". Es va tractar "d'una acció dirigida a evadir el sistema de marcatge". Educació també explica que no va ser una acció "fortuïta", pel fet que l'opció de fitxatge apareix com a "no configurat. No es poden fer marcatges". Duato, però, es pregunta: "Quin benefici en puc haver tret, jo, de suspendre el sistema de fitxatge un dia?".

Per tot plegat, Educació ha iniciat un procediment disciplinari, per una falta recollida a la Llei de funció pública com a greu: "Les accions o omissions dirigides a evadir els sistemes de control d'horaris o a impedir que siguin detectats els incompliments injustificats de la jornada de treball". Així, s'ha suspès Duato de les funcions i del complement retributiu de director. En un missatge dirigit al claustre, la cap d'estudis de Música, Catalina Roig, va explicar que se li ha encarregat assumir les funcions directives de manera temporal. També va assegurar que el cap d'estudis adjunt, Valentín Moldovan, continua en el seu càrrec.

stats