Imatges 30/05/2022

La depuradora de sa Pobla, declarada prioritària pel Govern

Les obres d'ampliació permetran doblar la capacitat de tractament i disminuiran l’impacte mediambiental a la zona

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una depuradora.

El Consell de Govern ha declarat aquest dilluns d’interès autonòmic les obres del projecte d’ampliació de la depuradora de sa Pobla, és a dir, impulsar-ne la inversió i prioritzar-les en els terminis burocràtics. D'aquesta manera, es pretén doblar la capacitat de tractament i disminuir l'impacte ambiental a la zona.

En l'actualitat, la depuradora de sa Pobla sofreix mancances per diversos motius; per una banda, pel creixement poblacional, i per l'altra, per la manca de separació de la xarxa de clavegueram, la qual cosa fa que es vegi superada la capacitat de la planta quan plou. Per això, el projecte d'ampliació preveu arribar als 3.850 m3/dia, gairebé el doble que el cabal diari actual, que se situa en 2.000 m3/dia.

A més, s'actualitzaran i milloraran diversos elements que han arribat al final de la seva vida útil. Així doncs, s'executarà un nou pretractament, dues línies de tractament biològic i decantació secundària, un aiguamoll artificial, un digestor i espessador de fangs, així com la remodelació dels edificis de deshidratació i control, i l'adaptació de l'actual reactor biològic i digestor com a tanc de tempestes. El projecte preveu, a més, millores a la xarxa de sanejament.

stats