25-M
Política Govern 22/11/2023

"La violència contra les dones es condemna": el lema de la campanya del Govern pel 25-N

Prohens anuncia la posada en marxa de centres de crisi a partir de 2025

2 min

Palma"La violència contra les dones es condemna". Aquest és el lema de la campanya que el Govern ha llançat aquest dimecres amb motiu del 25-N, Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones. "Es condemna amb tota la dimensió de la paraula", ha remarcat la presidenta del Govern, Marga Prohens, en presentar el vídeo institucional al Consolat, en què una veu en off adverteix que "quan es perd el respecte, es perd tot".

Acompanyada de la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, i la directora de l'IBDona, Catalina Maria Salom, la presidenta ha explicat que la campanya pretén que "els homes agressors reconeguin els comportaments que s'han d'evitar": "La violència física i els assassinats són la punta d'un iceberg de moltes violències més silencioses".

"Ja ho vaig dir en el meu debat d'investidura", ha exposat Prohens: "Ni una passa enrere en la lluita per la igualtat efectiva entre homes i dones". En aquest sentit, ha destacat l'increment en 300.000 euros del pressupost de l'IBDona per al 2024, que serà de 9,4 milions d'euros. El pressupost, ha dit, servirà per posar en marxa centres de crisi a diferents Illes a partir de 2025. Aquests centres (se'n farà un a Mallorca i el Govern ha assegurat que treballa perquè se n'obri un a Menorca i un altre a Eivissa) estaran oberts les 24 hores i atendran víctimes d'agressions sexuals, oferint-los atenció social, psicològia i jurídica. En paral·lel, Prohens ha assegurat que l'Executiu demanarà més mitjans a la Policia Nacional per fer front al masclisme: "Tenim la pitjor ràtio de policia per víctima de tot Espanya".

"Aquest Govern no farà ni una passa enrere en la lluita contra la violència de totes les dones", ha remarcat la presidenta, malgrat que va ser investida gràcies a un acord del PP amb Vox, un partit que nega l'existència de la violència masclista. De fet, en el ple d'aquest dimarts els set diputats de l'extrema dreta es varen desmarcar d'un comunicat signat per tots els altres partits contra la violència masclista. Rere les 52 espelmes que es varen encendre a la sala de passes perdudes del Parlament, en record de les dones assassinades el 2023 a l'Estat, els diputats varen llegir un manifest en què varen assegurar que "la ideologia de gènere" ha creat "una guerra de sexes en què es criminalitza l'home pel simple fet de ser-ho". Encara que l'acord d'investidura entre el PP i Vox no inclou mesures contra les polítiques de protecció de les dones davant el masclisme, sí que es parla d'"assistir les víctimes de violència intrafamiliar" en lloc de "violència de gènere", un terme que Vox rebutja de ple.

stats