Consell de Govern
Política Govern 09/02/2024

El Govern després de la reconciliació de Vox: "Que no es torni a repetir"

Costa demana "sentit comú" als seus socis després d'una situació "lamentable"

1 min
Antoni Costa

PalmaEl Govern respira alleujat després que Vox, el seu soci al Parlament, hagi aconseguit reconduir la seva crisi interna i, per tant, mantenir el grup parlamentari en set diputats. Però el vicepresident i portaveu de l'Executiu, Antoni Costa, ha llançat un advertiment a l'executiva d'extrema dreta: "Facin el favor que situacions com aquestes no es tornin a repetir".

"Els ciutadans no mereixen el que ha estat succeint aquests dies; és lamentable", ha criticat Costa, que ha insistit que l'objectiu del Govern i del grup parlamentari popular va ser des del començament "que es resolgués la situació i tornàs un mínim de sentit comú". El PP va assumir el paper d'àrbitre durant les tensions internes a Vox: mantenia converses entre els dos sectors enfrontats, la línia oficialista i els díscols. De fet, un dels elements que han inclinat la balança cap a la reconducció de la crisi ha estat que els cinc diputats indisciplinats hagin sabut que no tindrien el suport dels populars si presentaven un candidat a presidir el Parlament en contra del criteri de la direcció del seu partit.

Costa ha considerat la reconciliació una "bona notícia", però també ha admès que desconfien que duri tota la legislatura. "És un desig del Govern", ha dit. En el mateix sentit, ha remarcat que els pressupostos de 2024 estan aprovats i pendents d'execució: "El full de ruta està garantit a les Illes Balears, facin el que facin els nostres socis".

stats