Futbol

Zinedine Zidane deixa de ser l'entrenador del Reial Madrid

El club accepta la decisió del tècnic, que volia marxar després de tancar la temporada en blanc, i informa de la decisió en un comunicat

Martí Molina
3 min
Zinedine Zidane, entrenador del Madrid

BarcelonaZinedine Zidane ha deixart de ser l'entrenador del Reial Madrid. El tècnic francès, que estava meditant la decisió després d'una temporada en què els blancs no han guanyat cap títol, finalment ha decidit plegar. Dimecres comunicava la decisió, tant al club com a la plantilla, i aquest dijous al matí s'ha fet oficial, un cop s'ha resolt tota la paperassa per rescindir el contracte. Florentino Pérez ja està buscant entrenador.

"Toca respectar la seva decisió i mostrar-li el nostre agraïment pe la professionalitat, dedicació i passió durant tots aquests anys, i pel que representa la seva figura per al Reial Madrid", diu el club en el comunicat emès aquest dijous al migdia. "És un dels grans mites del Madrid i la seva llegenda va més enllà del que ha estat com a entrenador i jugador. Sap que és al cor del madridisme i que el Reial Madrid sempre serà casa seva", tanca el text, molt amable amb Zizou, un dels tècnics més exitosos de l'entitat madridista.

A Madrid ja es veien a venir que Zidane decidiria fer un pas al costat. I més després que, en les últimes jornades, hagués assegurat que volia "posar-ho fàcil" al club. Ha sigut un any de molt desgast per al tècnic francès, que per culpa de la pandèmia i els condicionants econòmics no ha pogut dirigir una plantilla a la seva mida sinó ajustada a les circumstàncies. Va caure a primera ronda de la Copa contra l'Alcoià i va perdre les semifinals de la Supercopa. En canvi, va arribar a les semifinals de la Champions i ha lluitat per guanyar la Lliga fins a l'última jornada. Ara bé, no ha aixecat cap trofeu.

Una decisió que ve de lluny

Fa unes setmanes, quan el president Florentino Pérez li va preguntar pel seu futur, Zidane va demanar una mica més de marge per pensar-s'ho, però es va comprometre que, si finalment plegava, anunciaria la decisió el més aviat possible perquè l'entitat tingués temps de buscar-li un substitut de cara al curs vinent. Al final, va decidir-se quatre dies després que s'acabés la temporada. L'entrenador va voler dir-ho en primera persona als jugadors i als dirigents del Reial Madrid. Un cop acabada la ronda de trucades, va transcendir que feia les maletes.

El comunicat era qüestió de minuts. Zidane arribava aquest dijous al matí a Valdebebas, la ciutat esportiva del club, per recollir les seves pertinences i acomiadar-se dels darrers treballadors. Mentrestant, s'arreglava la documentació prèvia a donar per tancada la vinculació de Zizou amb el Madrid.

Precisament perquè a Chamartín ja s'ho ensumaven, l'entitat fa dies que ha començat a moure el mercat per buscar entrenadors. Segons els mitjans esportius de Madrid, el club ja ha contactat amb Allegri, Antonio Conte i Raúl per saber la seva situació. Per ara, no hi ha res tancat.

Segona etapa

Zidane marxa del Madrid dos anys després de tornar-hi per emergència, per agafar el comandament de la banqueta en el tram final de la temporada 2018/19, en què els blancs van quedar-se sense opció de guanyar cap títol al mes de març. Era la seva segona etapa com a entrenador. En la primera també havia agafat l'equip a mig curs i l'havia convertit en campió d'Europa en tres vegades consecutives, a més de campió de Lliga. En aquesta última aventura no ha arribat cap èxit europeu, però sí una Lliga, la del curs passat.

Malgrat acabar aquest curs en blanc, l'entrenador francès se'n va amb un palmarès envejable: 3 Champions, 2 Lligues, 2 Supercopes d'Espanya, 2 Supercopes d'Europa i 2 Mundials de Clubs. A més de 174 partits guanyats, el 66% dels 263 que ha dirigit.

stats