FUTBOL
Esports 04/06/2018

Touré Yaya acusa Pep Guardiola de tenir actituds racistes

El futbolista del Manchester City ha parlat en una entrevista a 'France Football'

Ara
2 min
Yaya Touré acusa a Pep Guardiola de tenir actituds racistes

BarcelonaEn una entrevista a la revista francesa 'France Football', el futbolista del Manchester City Touré Yaya ha insinuat actituds racistes de Pep Guardiola, amb qui ja va coincidir quan era jugador del Barça i Guardiola n'era l'entrenador. Amb el pretext de voler "trencar el mite" que suposa Guardiola, el jugador ivorià ha esclatat en aquesta entrevista. Touré, que només ha jugat en 17 partits aquesta temporada, ha expressat el seu ressentiment cap al tècnic blaugrana. De fet, aquesta ha sigut la seva última temporada com a jugador 'citizen'.

El futbolista, que va deixar el Barça quan Sergio Busquets va començar a quedar-se amb la titularitat al primer equip del Barça de la mà del tècnic català, ha afirmat que no va entendre per què va passar a jugar tan poc: "Vaig intentar entendre per què jugava tan poc. Fins i tot vaig preguntar en veu baixa les meves estadístiques als preparadors físics. Quan em vaig adonar que eren tan bones o millors –tant en entrenaments com en partits– que les dels que jugaven i eren més joves que jo, vaig pensar que no es tractava d'una qüestió física". L'ivorià també ha afirmat que va tenir "la sensació" que Guardiola el va prendre com "un rival" que li podia "fer una mica d'ombra".

Però el migcampista del City encara ha anat més enllà i ha insinuat que Guardiola podria tenir actituds racistes: "Va ser cruel amb mi. De veritat creus que hauria estat capaç de fer el mateix amb Iniesta? Em vaig arribar a preguntar si era pel meu color de pell. No soc el primer a parlar d'aquestes diferències de tracte, al Barça alguns també es van plantejar el mateix". Preguntat per si Guardiola podria ser racista, la resposta de Touré ha sigut: "Fingeix que no, és massa intel·ligent per quedar atrapat per una cosa així. El dia que vegi cinc africans en un dels seus equips, et prometo que li envio un pastís".

Guardiola, sense vincles amb Eto'o però sí amb Keita

Touré ha expressat així el seu ressentiment amb Guardiola. De fet, fa dos anys, quan el City va fitxar el de Santpedor, l'agent de Touré, Dimitri Seluk, va criticar el tècnic quan va deixar el migcampista sense dorsal per jugar a la Champions. Al novembre Touré va exigir al seu agent que es disculpés després de ser apartat de l'equip. Guardiola tampoc va tenir una relació especialment fructífera amb el camerunès Samuel Eto'o, però sí amb el malià Seydou Keita, de qui va dir que era "el més meravellós que li havia passat al Barça" durant la seva etapa com a tècnic.

stats