Bàsquet - Lliga Catalana AON
Esports 12/09/2023

Yasmina Alcaraz recupera el xiulet després de ser mare

Quatre mesos i mig després de donar a llum, arbitra la final de la Lliga Catalana

2 min
Yasmina Alcaraz arbitrant la final de la Lliga Catalana AON

LleidaQuatre mesos i mig després de ser mare, Yasmina Alcaraz va arbitrar la final de la Lliga Catalana AON de bàsquet. La gironina és una de les dues dones que imparteixen justícia a la Lliga Endesa, la principal competició de bàsquet masculí de l’Estat. La catalana va aturar la seva activitat durant uns mesos. “No és una malaltia, és una part fisiològica de la nostra vida. Els esportistes tenim avantatge, perquè estem una mica més entrenats i el cos ens dona més marge, però al final cal aturar-se. No es tracta només dels partits sinó dels viatges, on vas més cansada”, assegura.

La Yasmina té clar que no vol abandonar la seva passió. “Jo vull seguir arbitrant i vull seguir viatjant a qualsevol punt del món per fer la meva feina. Per a això necessito un suport molt gran a casa. No només de la meva parella, amb qui ho tinc tot molt ben parlat i ja sap que haurà de fer un esforç més gran que el meu perquè haurà de renunciar a moltes coses, sinó també de la família i els amics, que estan disposats a cedir el seu temps per ajudar-nos. L’objectiu és que jo pugui seguir complint els meus somnis. És la meva feina, però també hi ha una part molt vocacional”, reconeix Alcaraz.

“He tingut un gran suport d’Esperanza Mendoza. Tinc molts companys que han sigut o volen ser pares, però mai és el mateix. Ella és pionera per davant meu a nivell internacional i sempre que necessito ajuda amb qualsevol cosa, la tinc. M’ha ajudat molt a prendre decisions a través dels seus ulls, que són molt semblants als meus”, argumenta.

Travante Williams i Tomás Satoransky

El Barça, campió

A quatre dies de disputar la Supercopa Endesa, el Barça va ser capaç de capgirar una diferència de 13 punts contra el Baxi Manresa i es va proclamar campió de la Lliga Catalana (81-79). Jan Vesely va anotar la cistella decisiva a 14 segons del final. El Joventut, per la seva banda, es va fer amb la tercera posició, ja que es va imposar al Bàsquet Girona (95-101).

stats