BÀSQUET - NBA
Esports 09/06/2018

Els Warriors alimenten la ‘dinastia daurada’ amb un nou anell de campió

Els de Steve Kerr decideixen la final contra els Cavs en el quart partit de la sèrie

Gonzalo Romero
2 min
El nou tractament permet localitzar mors mément ment pes pement palitzar mrss  nou tractam.

Barcelona“We did it again”. Stephen Curry somreia i parlava de forma concisa davant el seu company Kevin Durant, que l’abraçava amb els gestos esperpèntics de l’esport nord-americà. Els dos jugadors dels Golden State Warriors mantenien les bones maneres després de guanyar ahir l’anell de campió de la NBA. Una celebració que es va anar paint durant l’últim quart, amb els Cleveland Cavaliers ensenyant la bandera blanca massa d’hora (85-108).

Normalitzar la gesta de controlar una de les tres competicions més ferotges del món és gairebé insultant. Els de San Francisco s’han apuntat tres dels últims quatre anells i han renovat aquest mes de juny l’etiqueta de millor equip. Ja ho són. La ‘golden dynasty’ es fa un lloc a la història amb un equip que ha reformulat els conceptes ‘big three’ i ‘small ball’, amb jugadors de poc centímetres, rols ben estudiats i interiors totterrenys. La creació de Steve Kerr és pràcticament rodona, i dona resultats. L’exmembre dels mítics Bulls de Jordan ha sabut fer de gestor i d’entrenador per escombrar els Cavaliers amb un 4-0.

Kevin Durant amb el títol de campió de la NBA

Una rotació àmplia i funcional i la recuperació d’Andre Iguodala a partir del tercer partit han ofegat una mica més Lebron James. Ni un dels millors de la història ha pogut mantenir el nivell físic jugant-ho pràcticament tot. “He disputat els últims tres partits amb la mà mig trencada i no he pogut ser tan decisiu. Hem fet un bon bàsquet, però els Warriors han sigut els millors i s’ho mereixen”, va comentar James, elegant. El seu declivi estadístic va enfonsar definitivament els Cavs, justos en encert i encara més en efectius.

A l’altra pista, la millor parella base-escorta de la Lliga i Kevin Durant feien camí cap a l’anell. L’ex dels Thunder va ser nomenat MVP de les finals per segon any consecutiu: gairebé 30 punts, 10 rebots, 7,5 assistències, 2,2 taps i un 52,6% d’efectivitat de mitjana per partit. Números de megacrac que ha assumit el protagonisme únicament quan l’equip ho ha necessitat.

“KD ha estat increïble aquestes últimes dues temporades, especialment en aquesta eliminatòria contra Cleveland. Es mereix aquests dos premis. Seré el seu admirador més gran”, va comentar en roda de premsa Stephen Curry, el gran home franquícia dels de San Francisco. La sintonia entre els cracs és vital. I si els secundaris com JaVale McGee, Jordan Bell o Shaun Livingston estan al nivell d’aquests enfrontaments, els Warriors són una piconadora.

El 'center', de tall clàssic (molts centímetres i poc tir en suspensió) no va participar en gran part dels 'play-offs'. Va reaparèixer per emparellar-se amb Tristan Thompson i sumar força dins la zona. El seu paper ha estat clau, oferint solucions quan el perímetre no ha estat fi, o quan Green es carregava de faltes personals. Tot ha sumat. Ara comença l’estiu i el repte de mantenir i reforçar el projecte. El més que probable canvi d'aires de Lebron reactivarà el mercat. Serà una nova NBA, de moment en mans dels Warriors.

stats