Barça

Vitor Roque: 30+31 milions a ritme de pretemporada

El davanter brasiler, inèdit a la Supercopa, està en ple procés d'adaptació al futbol europeu

3 min
Vitor Roque a la banqueta abans de debutar amb el Barça.

BarcelonaMentre el Barça difon a través dels seus canals oficials com van de bé les obres del Camp Nou, Montjuïc compta els dies per reobrir les portes per acollir un partit del primer equip blaugrana. L'últim a la muntanya olímpica va ser el dramàtic 3-2 contra l'Almeria que va tancar l'any pel que fa a cites oficials, i el primer d'aquest 2024 serà una visita del Vila-real, una cita que servirà per posar a prova la paciència de l'afició després de la dolorosa desfeta amb el Reial Madrid a la Supercopa.

El duel contra els groguets serà el primer dels quatre que formen part de la promoció Tigrinho, que l'entitat ha posat en marxa perquè les graderies tinguin un aspecte digne en ple hivern. S'ofereixen rebaixes de fins al 70% amb Vitor Roque com a al·licient, perquè cal que l'exili sigui una experiència com menys traumàtica millor, però també per començar a recuperar la inversió de 30 milions fixos i 31 variables –unes xifres gens desdenyables– que es va pactar fa uns mesos amb l'Athletico Paranaense i l'ínclit André Cury, l'agent del jove punta brasiler.

Vitor Roque, que està cridat a augmentar les prestacions ofensives de l'equip, va ser inscrit just abans del Las Palmas - Barça del 3 de gener i va jugar els seus primers minuts a Gran Canària, on va gaudir d'una bona ocasió per marcar. També va participar una estoneta al partit de Copa a Barbastre, on igualment va estar a prop de veure porteria. Després de dues aparicions en què va demostrar que té el gol entre cella i cella, s'esperava que a la Supercopa tindria més oportunitats per ensenyar el seu repertori i, qui sap, potser estrenar-se amb la xarxa rival. Tanmateix, Xavi el va deixar a la banqueta tant a la semifinal contra l'Osasuna com a la final contra el Madrid, dos compromisos en què el primer revulsiu en atac va ser João Félix. Va tornar de Riad amb zero minuts a les cames.

L'explicació oficial sobre la no participació de Roque en terres saudites rau, segons va admetre Xavi en la roda de premsa prèvia al desplaçament a Salamanca, en "unes petites molèsties" que ni el van excloure de la nòmina de suplents –estava convocat– ni van motivar cap comunicat mèdic. Ja refet, l'ariet de Minas Gerais va gaudir de 10 minuts en l'1-3 del Barça al camp de l'Unionistas, on va tornar a insinuar olfacte per millorar els guarismes realitzadors de l'equip, però també que el seu estat físic no és el millor, una sensació que a l'staff observen des que l'ex del Paranaense va aterrar a finals de desembre a Barcelona. En tot cas, però, queda més elegant posar unes "petites molèsties" per davant de l'evidència que el gran reclam hivernal del Barça està fent la seva particular pretemporada.

El mateix que Zubimendi si s'acompleixen tots els variables

Consultades per l'ARA, fonts acreditades del vestidor blaugrana expliquen per què Vitor Roque encara "no aguanta els entrenaments" al mateix ritme que els seus nous companys. En primer lloc, tenen molt en compte que el futbolista va patir una lesió traumàtica a finals de setembre al turmell i que després de recuperar-se'n va jugar poc més perquè la competició brasilera tocava la seva fi. I, en segon lloc, són conscients que el davanter va arribar a Barcelona directament des d'una inactivitat en què va aprofitar per casar-se. Aquests són els motius, però al vestidor blaugrana hi ha cert malestar. Sobretot perquè Vitor Roque sabia des de la lesió de Gavi que podria avançar la seva arribada i no s'ha preparat del tot a consciència.

L'ex del Paranaense, per tant, té deures per posar-se a to perquè els efectes de la seva pretemporada hivernal no afectin massa el col·lectiu. Amb l'equip viu a la Copa, el calendari de principis d'any és molt dur i les rotacions són peremptòries per evitar que hi hagi més lesions en una plantilla que, d'origen, ja és la més curta dels últims 30 anys. D'altra banda, cal recordar que el seu fitxatge s'eleva fins als 61 milions entre fixos i variables, més o menys el valor de la clàusula de rescissió de Martín Zubimendi, el pivot que Xavi va demanar per activa i per passiva per substituir Busquets. Tal com està l'economia del club, són xifres de rendiment immediat.

stats