Esports14/01/2018

La Santboiana recupera el somriure contra La Vila (27-8)

El Barça perd el nord a Hernani (20-0) i es complica el 'play-off'

Martí Molina

Sant Boi de LlobregatCara i creu per als dos equips catalans de la Divisió d'Honor de rugbi. Després de caure en el primer partit del 2018, la Santboiana s'ha refet i ha derrotat La Vila amb bonificació ofensiva inclosa (27-8). En canvi, el Barça suma la segona derrota de l'any després de caure a Hernani en un partit on no ha tingut opció (20-0).

La Santboiana ja va fer mèrits en el partit del diumenge passat contra El Salvador, i aquesta vegada, també a casa i contra un rival inferior, no ha perdonat. El degà ha obtingut la setena victòria de la temporada en un duel renyit al principi i decantat a favor dels locals a la represa, gràcies a uns últims minuts de rauxa en què ha sumat els dos últims assajos per al 'bonus'.

Cargando
No hay anuncios

La primera part s'ha acabat amb empat a 3 (cop d'Albert Millan) i a la represa s'ha avançat La Vila amb un assaig al minut 43. La Santboiana, lluny d'enfonsar-se, ha sabut reaccionar i ha capgirat el marcador amb les marques d'Ethan (min 52) i Hèctor (min 67).

Amb 17-8, els visitants han disposat d'algunes arribades per ajustar el marcador, però han topat amb la imprecisió als metres finals i amb una excel·lent defensa de la Santboiana. Ja a les acaballes, i amb inferioritat numèrica en els visitants (els locals jugaven amb 14 per una expulsió i La Vila amb 13 per dues targetes), han arribat les dues últimes marques per a la bonificació, d'Afa Tauli (min 77) i de Nico Francisquelo (min 80).

Cargando

El Barça, sense opcions

El triomf de la Santboiana consolida el degà a la zona de 'play-off' i li permet seguir aspirant a la tercera i quarta posició. En canvi, el Barça fa un pas enrere en la lluita per quedar sisè després de caure estrepitosament a Hernani.

Cargando

El conjunt basc no ha donat opció als blaugranes, en un partit que no ha destacat per la puntuació però sí pel domini dels locals, que al descans guanyaven per 13-0. A la represa s'ha mantingut la dinàmica i l'Hernani ha sentenciat l'enfrontament amb un assaig al 43 que deixava el partit dat i beneït.