MOTOR - FÓRMULA 1
Esports 14/07/2019

Verstappen i Leclerc posen emoció a un nou passeig de Hamilton a Silverstone

El britànic guanya a casa sense oposició i puja al podi acompanyat de Bottas i Leclerc

Nuria García
3 min
Hamilton ha aconseguit el sisè triomf a Silverstone

BarcelonaMax Verstappen i Charles Leclerc tenien coses pendents des d'Àustria, quan l'holandès va fer una maniobra al límit per avançar el monegasc a la pista. Els dos semblen entestats a portar la contrària als que diuen que la Fórmula 1 és avorrida i aquest diumenge ho han tornat a demostrar. Però a diferència d'Àustria, aquest diumenge no lluitaven per la victòria, ja que els Mercedes s'han tornat a mostrar superiors: el triomf ha estat per a Lewis Hamilton, que s'ha passejat de nou a casa seva i ha sumat el sisè triomf al Gran Premi de la Gran Bretanya, convertint-se en el pilot britànic que suma més victòries a casa seva. La segona posició ha estat per a Valtteri Bottas i el podi l'ha completat Leclerc, que ha sumat uns valuosos punts.

Hamilton, de fet, només ha tingut oposició en les primeres voltes, quan s'ha mostrat molt agressiu a la pista per avançar Bottas. Tot i que ho ha aconseguit en un primer moment, el finlandès s'hi ha tornat i ha recuperat la primera posició. Però ràpidament l'atenció s'ha dirigit al darrere: Leclerc i Verstappen estaven molt enganxats, mentre que pel darrere s'hi han afegit Vettel i Gasly. Els dos Ferraris i els dos Red Bull s'han trobat a la pista, tot i que ja es disputava la dotzena volta i era el moment d'entrar a boxs a canviar neumàtics. El primer que ho ha fet ha estat Gasly (volta 13), i Leclerc i Verstappen ho han fet una volta més tard. Junts hi han entrat... i també junts han tornat a la pista: en paral·lel pel 'pit-lane', sense donar-se cap treva. Verstappen no ha aixecat el peu i l'ha avançat (se situava quart) just quan s'han reincorporat, però amb els neumàtics freds no ha gestionat bé el primer revolt, se n'ha anat llarg i Leclerc ho ha aprofitat per recuperar la posició. L'holandès de Red Bull s'ha mostrat molt agressiu, mentre que el monegasc de Ferrari anava tancant totes i cadascuna de les portes.

En la volta 17, Bottas ha entrat a boxs i Hamilton s'ha posat líder. I just tres voltes més tard ha arribat el cotxe de seguretat, que ha fet trontollar les estratègies de tots els equips. Giovinazzi ha comès una errada i s'ha quedat clavat a la grava, fet que ha provocat l'entrada del cotxe de seguretat. Hamilton, Vettel i Verstappen han aprofitat l'ocasió per entrar a boxs just en la següent volta, mentre que Ferrari ha fet entrar Leclerc una volta més tard. "Com dimonis hem perdut la posició?", preguntava Leclerc quan s'ha reincorporat a la pista per darrere de Verstappen. A la volta 24, quan el cotxe de seguretat s'ha retirat, la batalla entre Verstappen i Leclerc s'ha reiniciat. El monegasc ho ha intentat, ha fet fora de la pista Verstappen, que per fora de la pista ha mantingut la velocitat, no ha frenat, ha anat a fons i ha mantingut la posició. Els dos s'han tocat, tot i que han pogut seguir.

Després de Leclerc, Verstappen s'ha fixat com a objectiu Vettel, a qui ha avançat amb un espectacular exterior unes voltes més tard. L'alemany ha intentat tornar-s'hi, però ha comès una errada, ha frenat tard i ha impactat pel darrere amb el Red Bull de l'holandès. Tot i l'accident, els dos han pogut tornar a pista. Els comissaris han decidit investigar la maniobra i finalment han sancionat Vettel amb 10 segons (que ha hagut d'entrar a boxs a canviar els bigotis del seu Ferrari i ha caigut a la cua de la classificació).

Pel darrere de Hamilton, Bottas i Leclerc hi han entrat Gasly, Verstappen, Sainz, Ricciardo i Räikkönen.

stats