BÀSQUET
Esports 21/04/2019

L'Spar Citylift Girona guanya el primer partit contra el Cadí La Seu per accedir a la final (69-48)

Les gironines tindran la primera pilota de partit per superar les semifinals el proper dijous

Adrià Fernández
El primer partit de les semifinals del 'play-off' de la Lliga Dia se l'enduu l'Uni Girona per 69-48 contra el Cadí La Seu

BarcelonaL'Uni Girona s'ha fet fort a Fontajau i ha fet el primer pas cap a la final dels play-off de la Lliga Dia. És la quarta victòria contra el Cadí La Seu (69-48) aquesta temporada en les cinc ocasions que s'han vist les cares. Les gironines no han donat cap opció al Cadí i tindran la primera pilota de partit per accedir a la final el proper dijous.

El Cadí La Seu ha pagat cara la falta d'encert de cara a cistella i l'Uni Girona no ho ha desaprofitat. Les de l'Alt Urgell han aconseguit mantenir el ritme del conjunt d'Eric Surís (10-10), però de seguida han perdut pistonada i al final del primer quart el resultat era de 19-12.

Assegurant el tir interior, les locals han anat sumant punts i distanciant-se en el marcador fins a situar-se 11 punts per sobre (27-16). Prova del desencert de les visitants són els dos únics triples que ha convertit La Seu dels 18 que ha intentat en la primera meitat. Tots dos anotats per Yurena Díaz, el segon, al límit del descans, ha permès reduir la distància al lluminós (35-27).

El conjunt de Bernat Canut ha continuat intentant reduir la diferència des de la línia de tres. Els errors, però, no feien més que succeir-se. Tot i algunes errades ofensives de l'Uni, les d'Eric Surís han continuat posant terra de per mig fins distanciar-se de 13 punts (51-38), marcador amb el que s'ha tancat el tercer temps. Amb un Cadí enfonsat, les gironines han dominat l'últim quart sense patir, ampliant la màxima distància a 24 punts (69-45), fins arribar al 69-48 definitiu.

El proper partit de la semifinal es disputarà dijous 26 a la Seu d'Urgell. Si les gironines sumen un nou triomf, accediran a la final contra les vencedores del duel entre Perfumerías Avenida i València Bàsquet. Si són les lleidatanes les que aconsegueixen la victòria, el duel de desempat es disputarà a Girona el proper diumenge.