Futbol
Esports 24/06/2021

La UEFA liquida la regla dels gols fora de casa

À.G.
2 min
Aleksander Ceferin

BarcelonaEl comitè executiu de la UEFA va anunciar l’eliminació de la regla dels gols en camp contrari de totes les seves competicions de clubs -masculines, femenines i juvenils- a partir de les fases de classificació de les competicions de la temporada 2021/22. A partir d’ara, les eliminatòries en què els dos equips marquin el mateix nombre de gols en els dos partits no es decidiran pel nombre de gols marcats fora de casa, sinó que es jugarà una pròrroga amb dos períodes de 15 minuts. Si l’empat segueix després de la pròrroga, els penals determinaran l’equip que es classifica per a la següent fase de la competició. A més, s’eliminaran els criteris utilitzats per determinar la classificació quan dos o més equips estiguin igualats a punts en la fase de grups

“La regla dels gols en camp contrari ha sigut una part intrínseca de les competicions de la UEFA des que es va introduir el 1965. Encara que no hi ha hagut unanimitat d’opinions, molts entrenadors, aficionats i altres parts interessades en el futbol han qüestionat la seva justícia i han expressat la seva preferència per l’abolició de la regla. L’impacte de la regla va ara en contra del seu propòsit original, ja que, de fet, ara dissuadeix els equips locals, especialment en els partits d’anada, d’atacar, perquè temen encaixar un gol que donaria als seus rivals un avantatge crucial. També es critica la injustícia, especialment a la pròrroga, d’obligar l’equip local a marcar dues vegades quan l’equip visitant ha marcat. L’avantatge de jugar a casa ja no és tan important com abans”, va argumentar el president de la UEFA, Aleksander Ceferin.

Durant la temporada 2020-21, dues eliminatòries de la Champions es van decidir amb aquesta norma: el Porto-Juventus de vuitens de final i el Bayern-PSG de quarts.

stats