ATLETISME
Esports 18/11/2014

Trias: "Barcelona es presentarà per ser seu dels Mundials d'atletisme del 2021"

L'Alcalde felicita Doha i marca distància amb les declaracions del President de la Federació d'atletisme, crític amb Qatar

Efe
2 min
La candidatura de Barcelona fa mesos que treballa en el seu projecte.

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha mostrat resignat per la derrota de la candidatura de la seva ciutat en l'elecció de la seu dels Mundials d'Atletisme de 2019 -ha estat escollida Doha- i ha dit que la capital catalana tornarà a presentar-se. "Encara ho hem de parlar, però ens presentarem per a la cita del 2021. Crec que seria un error no fer-ho ja que hem fet les coses molt bé, però sempre cal tenir en compte amb els rivals que ens enfrontem", ha destacat. "El pitjor que es pot fer quan perds és barallar-se amb el que guanya, el que cal fer és felicitar a Doha i guanyar en la pròxima ocasió", ha subratllat Trias. "Doha ha fet també una bona presentació, però a més tenen un poder econòmic molt important i competir amb Doha és pràcticament impossible des d'aquest punt de vista", ha reconegut.

Sobre l'aportació que presumptament ha fet Doha aquest matí (37 milions de dòlars) a la IAAF, ha respost: "No vull parlar de que hagi existit un moviment irregular d'aportació econòmica aquest mateix matí, prefereixo felicitar el guanyador perquè acabar plorant és un mal negoci ".

En canvi, José María Odriozola, president de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA), ha denunciat que la candidatura de Qatar ha ofert un incentiu de 37 milions de dòlars (uns 29,5 milions d'euros) a la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF), una prima que s'ha fet fora del termini de lliurament de tota la documentació. "Qatar ha ofert 37 milions de dòlars extra fora de termini a la IAAF. Hem dit que era il·legal, però qui mana, mana. El 7 de novembre s'acabava el termini, però diuen que el van entregar quan va ser la comissió avaluadora, però fins avui no s'ha sabut. A mi m'han donat una fotocòpia. És un incentiu, 30 milions d'un banc durant cinc anys i set milions per als drets de televisió i màrqueting. També han obert la possibilitat de quedar-se amb els drets de televisió per a tot el món". Odriozola ha afirmat sentir-se "emprenyat i cabrejat" afegint que "no aniré a Doha el 2019".

stats