Barça
Esports 08/11/2022

Tres ferits per una agressió d'ultres del Barça a Pamplona amb bats de beisbol i navalles

Els aficionats han destrossat un bar, unes hores abans del partit contra l'Osasuna de Lliga

2 min
Així ha quedat el bar de Pamplona després de l'agressió dels seguidors ultres del Barça

BarcelonaCamuflats amb una caputxa i armats amb navalles i bats de beisbol, un grup d'aficionats ultres del Barça han destrossat un bar a Pamplona poques hores abans del partit de Lliga contra l'Osasuna. L'agressió ha acabat amb tres persones ferides al barri d'Iturrana, on un grup de seguidors navarresos s'havien citat a la prèvia de l'enfrontament d'aquesta nit.

Segons els testimonis que eren al lloc dels fets, un grup de persones, a qui han assenyalat com a aficionats radicals del Barça, han sortit de diversos turismes encaputxats i s'han dirigit cap al bar Ezpala Taberna, situat al carrer San Juan Bosco, prop de la zona universitària, que acostuma a ser un punt de trobada dels seguidors de l'Osasuna abans dels partits, sobretot joves. Els radicals blaugranes han agredit alguns d'aquests joves, han trencat els vidres de la façana del bar i n'han destrossat també part del mobiliari.

Efectius de la Policia Nacional i de la Policia Local s'han adreçat ràpidament al lloc dels fets per acordonar la zona, tot i que de moment no consten detencions. Per la seva banda, els serveis d'emergència s'han endut els ferits a l'Hospital Universitari de Navarra. Les autoritats sanitàries encara no han comunicat l'informe mèdic, tot i que a priori semblen ferides de poca gravetat.

L'Osasuna ha reaccionat als fets emetent un comunicat oficial en què condemna "de forma rotunda" els incidents provocats per "ultres" del Barça i mostra la seva "solidaritat" amb els afectats. "El club ratifica la seva oposició total a qualsevol signe de violència, racisme, xenofòbia i intolerància a l'esport i expressa el desig que el partit d'aquesta nit transcorri amb la màxima normalitat", diu el text.

Uns minuts després, el Barça també ha reaccionat als fets amb un comunicat, on "condemna els actes de vandalisme". En el text, assegura que el president blaugrana, Joan Laporta, s'ha posat en contacte amb el de l'Osasuna, Luis Sabalza, "per compartir el rebuig de l'equip navarrès davant els fets succeïts entre aficionats radicals.

El club, afegeix el comunicat, "rebutja frontalment qualsevol acte de violència dins i fora dels estadis de futbol" i "referma el seu compromís en la lluita contra qualsevol forma de violència associada al món de l’esport". El Barça, que de la mà de Laporta ja ha lluitat contra els radicals, explica també que "posa novament a disposició dels cossos i forces de seguretat, i de tots els agents implicats, per acabar amb aquells col·lectius que la practiquen de manera sistemàtica".

stats