Barça

Els tres candidats de Laporta per a la banqueta del Barça

El president voldria Luis Enrique, no descarta que Xavi continuï i demana a Flick que esperi

2 min
Jaon Laporta durant una presentació de resultats del FC Barcelona

BarcelonaDe la mateixa manera que l'arribada de Xavi Hernández al Barça es va produir per aclamació popular, el seu substitut no genera unanimitat. La llista de candidats és extensa, però molts no poden –o no volen– venir aquest estiu. Ara mateix només hi ha dos noms sobre la taula. Un és convèncer l'egarenc perquè canviï de parer i continuï un any més a la banqueta. L'altra, l'alemany Hansi Flick.

En una entrevista extensa a Mundo Deportivo, el president executiu blaugrana diu sense embuts que li "agradaria" que Xavi es mantingués al càrrec. "Ell continua dient que al final de temprada marxarà, però ja ho veurem", assegura el mandatari, que s'espera precisament al final de curs per prendre una decisió final i demanar-l'hi formalment. "Ell ja ho sap, i té el punt que vol guanyar per acabar aquesta etapa amb glòria o per pensar-s'ho i continuar".

La conseqüència immediata és que, de moment, la tria del nou tècnic del Barça està paralitzada. I això pot tenir com a conseqüència que Flick s'ho repensi i acabi acceptant la proposta d'algun altre club. "Soc amic del Pini [Zahavi, el seu representant] i m'està insistint, però ja li he dit que estarem amb Xavi fins al final. Pot ser que esperin o que no esperin", afegeix.

Des de l'entorn de Xavi asseguren que no ha canviat res i que la seva decisió es manté ferma. "Agraïm les paraules del president, però tot continua igual". Ara bé, és el mateix entrenador qui ha deixat la porta oberta a continuar en algunes ocasions, afegint el condicional "si no canvia res..." a algunes respostes sobre el seu futur.

Luis Enrique no trencarà el contracte amb el PSG

Mentrestant, Luis Enrique s'autodescarta de la cursa per entrenar el Barça. El tècnic del PSG –proper rival del Barça a la Champions– té contracte fins al 2026 i, tal com ha explicat al seu canal de Twitch, té per norma "no trencar els contractes dels equips que confien en mi". L'única opció seria que el fessin fora, una tesi poc probable tenint en compte el rendiment que està donant al conjunt francoqatarià. Això sí, Lucho es desfeia en elogis parlant del Barça i admetia que li "agradaria" tornar algun dia. Des del seu entorn confirmen a l'ARA que un retorn immediat està "descartat al 99%", però que se sent atret per la possibilitat de dirigir l'actual vestidor culer, que té un perfil de jugadors –joves amb talent i molta projecció– diferent del que hi havia en la seva primera etapa, del 2014 al 2017.

Amb aquest escenari, Flick, actualment sense equip, sap que és l'opció més factible. L'alemany ja ha començat a fer una immersió per conèixer el conjunt blaugrana, fins i tot anant a Manchester a parlar amb Pep Guardiola. D'aquí uns mesos sortirà de dubtes.

stats