Tancament Barça TV
Esports 30/06/2023

El Barça contractarà 14 treballadors de Barça TV i no hi haurà denúncia del comitè

L'acord ha arribat després d'una tensa reunió de 10 hores de duració

3 min
Barça TV

BarcelonaBarça TV deixarà d'emetre avui, divendres 30 de juny, després de 24 anys. La decisió de la junta de Joan Laporta implicava un acomiadament col·lectiu per a 94 treballadors que ahir, en una roda de premsa celebrada a la seu del Col·lectiu Ronda, els advocats del comitè d'empresa de Barça TV van explicar que tenia molts números de portar a judici a TBSC Barcelona (filial de Telefónica que té cedida la producció del canal) i al club blaugrana. Però, després d'una reunió de 10 hores de duració, es va arribar a un acord que comportarà que 14 persones siguin contractades per Barça Produccions, on seguiran desenvolupant tasques relacionades amb la comunicació de l’entitat blaugrana i la generació de continguts digitals i multimèdia.

"Després de moltes hores, molts estira-i-arronses, molts canvis, molts moments crítics, molta tensió i gairebé una trencadissa es va assolir un acord amb TBSC Barcelona i amb el Barça que la majoria de treballadors van decidir signar. No és un acord extremadament bo. Més enllà dels 14 treballadors que contractarà el club, la resta de 80 empleats estaran dins un acord d'acomiadament amb Telefónica que està molt lluny de les pretensions que volíem arribar. Però la majoria ha demanat signar-ho", explica a l'ARA una font del comitè d'empresa de Barça TV. "La nit anterior (la de dimecres), Telefónica ens havia dit que aquest acord no era possible. Després de la roda de premsa advertint que denunciaríem devien veure que no era una fanfarronada i han reaccionat", afegeix.

Salvar els màxims llocs de treball possibles

La negociació de l'expedient d'acomiadament, fins ahir, s'estava portant a terme entre el comitè d'empresa del canal i TBSC Barcelona, però els treballadors havien demanat que el Barça també hi participés. "Hem requerit la presència del club perquè la decisió de tancar la televisió és seva, però fins ara no han volgut asseure's amb nosaltres", explicava a aquest diari Natxo Parra, un dels advocats que estan assessorant els empleats de Barça TV en aquest procés, abans de la reunió final. Així, Parra exposava que sense acord plantejarien "una demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra TBSC Barcelona, el Barça i Barça Produccions com a societat del club que s'encarrega de les produccions audiovisuals".

El comitè d'empresa de Barça TV considerava que, malgrat que la producció ha estat en mans de Telefònica des del 2015 i el club argumenta que ell només és el client, el Barça és "qui rep els fruits de l'activitat del canal i qui ha de decidir què farà a partir d'ara amb la creació de continguts". En aquest sentit, la voluntat de la plantilla era salvar els màxims possibles dels 94 llocs de treball perquè estan convençuts que "el Barça seguirà creant i emetent continguts digitals i audiovisuals". Per això els indignava "no saber res de les intencions del Barça a partir del 30 de juny", assegurava Parra.

Cessió il·legal de treballadors

"Existeix una cessió il·legal de treballadors. Entenem que Telefónica només constitueix una mena de pantalla per amagar que l'empresari real és el Barça. Telefónica ocupa les instal·lacions del club sense pagar per fer-ho i la plantilla sempre ha treballat pel Barça i mai per cap altre projecte de Telefónica", va explicar Natxo Parra ahir dijous en roda de premsa. A més, va afegir que "les ordres de treball que reben els empleats de Barça TV procedeixen dels treballadors del club i la indumentària del personal és la de representants del Barça".

D'altra banda, Parra va considerar que "Telefónica ha obtingut un benefici net desorbitat (3,2 milions d'euros) en els últims tres anys", el qual va catalogar com a "molt superior a la mitjana del sector audiovisual". L'advocat també va desvelar que el cost salarial anual pel club de la plantilla de Barça TV és de 3,6 milions d'euros. El tancament del canal de televisió blaugrana té lloc en un context de retallades al personal i a les seccions del Barça a causa de la precària situació econòmica de l'entitat.

stats