PRIMERA DIVISIÓ
Esports 30/04/2023

Quan transcendir socialment és més important que guanyar el Madrid

L'acord de col·laboració, que inclou publicitat i programes d'educació, podria impactar en més de 6 milions de persones

3 min
Òscar Camps i Míchel Sánchez

GIRONAEl Girona no només deixa empremta al terreny de joc, com es va poder comprovar en la pallissa al Madrid. També transcendeix en el seu vessant social. L'entitat catalana i l'organització humanitària Open Arms han signat un acord de col·laboració, amb un impacte de visibilitat que s'estima que arribarà a una xifra superior als 6 milions de persones, segons els estudis de les audiències que tindrà l'equip gironí fins al final de la Lliga. Ja en la golejada contra els blancs, l'equip gironí va lluir el logo d'Open Arms a la màniga esquerra de la samarreta, en un partit que va fer la volta al món. L'aliança permetrà que els programes educatius que difonen les dues entitats es facin de manera conjunta. Aquesta acció s'afegeix a les ja conegudes, com el foment del català o la cura dels animals de companyia, amb Gosbi com a patrocinador principal.

"Ens omple que un club tan representatiu com és el Girona, i més estant a Primera Divisió, ens cedeixi un dels seus braços i una de les seves espatlles per poder posar el nostre emblema", destaca el fundador i director d'Open Arms, Oscar Camps. "Per al Girona, aquest acord de col·laboració és un orgull per la gran tasca humanitària que duen a terme arreu. Nosaltres només pretenem ajudar-los en el que faci falta i donar-los la visibilitat que un club com el nostre pot donar", assegura Delfí Geli, el president blanc-i-vermell. Des del setembre del 2015 fins a l'actual mes de març, Open Arms ha salvat més de 66.000 vides.

Recentment, una delegació del Girona va visitar el vaixell Open Arms Uno, on van poder comprovar una petita part de la moltíssima feina que fa l'ONG. Entre els participants hi havia Míchel Sánchez, l'entrenador que està fent fortuna a la banqueta de Montilivi i que valora que "la seva tasca és espectacular". "Quan t'expliquen algunes de les situacions per les quals passen, se't posen els pèls de punta. Rescaten moltíssimes persones que són al mar i que pateixen per arribar a Europa. Crec que l'acord és el mínim que podem fer per donar repercussió a uns actes que, per a mi, són de gent molt valenta i amb una humanitat increïble", afirma.

El tècnic madrileny, una persona que defensa valors idèntics als de l'organització humanitària, se sincera: "Tenim molta sort de néixer on hem nascut. Perquè hi ha gent que necessita ajuda, i això és el que fa Open Arms, ajudar. Ells salven vides. Si salvar-ne una ja és un acte impressionant, imagina com és salvar-ne 66.000". Tots els aficionats que ja tenien la samarreta i vulguin col·locar-se el logotip pagaran 5 euros que aniran íntegrament destinats a Open Arms. A més, una de les accions que s'estudia dins de la col·laboració és que part de la recaptació d'un partit a Montilivi vagi destinat a l'organització d'Oscar Camps.

Conscienciar els més joves

L'acord entre el Girona i Open Arms inclou la difusió dels programes educatius de les dues entitats. L'ONG comparteix la seva experiència i el testimoni de les persones que pateixen sota el programa Educació per a la Llibertat, adreçat a estudiants d'infantil, primària, secundària, batxillerat, formació professional i educació especial. L'objectiu és fomentar valors com la justícia, l'empatia, el respecte i la dignitat. El Girona, d'altra banda, ofereix xerrades sobre nutrició a les escoles gironines. "Molts dels nanos de la nostra societat es fixen en el futbol i ara nosaltres hi podem ser, amb el Girona com a aliat", raona Camps, que pot presumir del fet que 125.000 alumnes de 2.500 centres educatius d'arreu del món han participat en el seu projecte des del 2015.

Els gironins no només estan arribant als cors de la gent gràcies a una immensa temporada a Primera Divisió, on aquest dilluns afronten un nou capítol al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla (21 hores, Movistar LaLiga). De mica en mica, el Girona està consolidant la manera per la qual vol ser recordat en un futur. No són paraules buides, perquè el Girona també és més que un club.

stats