MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 12/05/2019

Torra: "El país necessita seguir tenint F1. Tinc confiança que les negociacions acabaran bé"

El president de la Generalitat es troba amb el director executiu de la F1, Chase Carey, abans de la cursa

Nuria García
2 min
Quim Torra, president de la Generalitat, amb Chase Carey, CEO de la F1, i Vicenç Aguilera, president del Circuit

MontmelóEl president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha parlat abans de la cursa de F1 sobre les negociacions per allargar el contracte de la F1 a Montmeló. "Al març ja em vaig reunir amb el senyor Chase Carey i avui ho he tornat a fer. Catalunya és un país de motor, Catalunya estima el motor; tenim unes infraestructures extraordinàries, tenim una ciutadania que vol veure F1, tenim uns pilots que gaudeixen i que aprecien aquestes instal·lacions i, a més a més, tenim uns resultats econòmics importantíssims. Penseu que aquest esdeveniment crea 3.000 llocs de treball i un retorn de 340 milions per al país; per tant, nosaltres parlem d'un projecte de país, un projecte importantíssim", ha explicat, i ha continuat: "Hem començat les negociacions. Nosaltres les encarem amb l'esperança i la confiança que acabaran bé i que, per tant, seguirem tenint F1 al país. Aquest és el nostre desig".

"Penseu que aquest circuit no només s'utilitza en dies com avui. Més de 500.000 espectadors també hi venen al llarg de l'any; s'hi fan esdeveniments contínuament, també territorialment, i això ens ajuda a la cohesió. Per tant, tot són punts de vista positius. Penso que tenim una excel·lent sintonia amb el director executiu de la F1, i nosaltres treballarem per aquest acord amb totes les nostres forces", ha afegit Torra.

El president de la Generalitat s'ha reunit breument amb Chase Carey, amb qui ha fet una encaixada de mans al pàdoc del Circuit de Barcelona-Catalunya just abans de l'inici de la cinquena cita de la temporada. "La nostra predisposició hi és. Ja li he dit a Chase Carey que té tot el suport del Govern per poder-ho tirar endavant. Estem en aquestes negociacions i l'important és mantenir aquest esperit. La veritat és que al març vam tenir la primera reunió i que la trobada va ser molt agradable. Ara hem tingut un breu intercanvi d'opinions. Jo li he dit que ja m'havia encarregat que avui no plogués i ell hi ha posat tota la resta –ha bromejat–. La veritat és que estem molt contents amb aquesta col·laboració, però insisteixo que el país necessita seguir tenint F1", ha conclòs Torra.

stats