Futbol - Segona Divisió
Esports 27/08/2021

El Toralín mesura l'autoestima del Girona

El conjunt gironí s'enfronta a la Ponferradina, que ha guanyat els dos partits jugats

Jordi Bofill
2 min
Arnau Martínez, futbolista del Girona

GIRONAComencen aviat, els exàmens. I no perquè el partit que el Girona disputarà contra la Ponferradina (22 hores, Movistar LaLiga) sigui decisiu. Ni de bon tros. Però sí perquè serà d'aquelles nits que si l'equip blanc-i-vermell no està gaire fi, patirà de valent. Els locals són un dels tres conjunts que tenen un ple de victòries, gràcies a un inici esplèndid que ni ells mateixos comptaven tenir. Els homes de Míchel, en plena construcció, han sumat quatre punts després de vèncer l'Amorebieta en l'estrena i empatar contra el Las Palmas, tots dos dies a Montilivi. En les dues jornades, l'equip ha anat de menys a més, i contra els canaris haurien pogut quedar-se amb el triomf si no hagués sigut per la falta de punteria. Veurem si l'autoestima és un aliat o es converteix en un problema.

Stuani tornarà a ser el far que serveixi de referència per a un Girona que té feina per fer d'aquí que es tanqui la finestra del mercat d'estiu. El temps s'esgota i Quique Cárcel té massa operacions pendents per resoldre. Per començar, el capítol de les rescissions: la de Zeballos ja és oficial i s'està negociant la de Diamanka. Seguim amb el serial de les possibles sortides, perquè Samu Saiz podria marxar i tampoc es descarta alguna sorpresa més. I acabem amb les altes: la cessió de Pol Lozano, migcampista de l'Espanyol, està molt avançada; i Míchel necessita i va demanar un davanter que tapi l'hemorràgia que s'ha produït amb l'adeu de Mamadou Sylla. Si el tindrà o no, ja és una altra cosa.

L'onze que presentarà el tècnic madrileny no variarà en excés de l'últim. A la llista de convocats, el Girona té les novetats de Valery i el jove Castroviejo, que s'afegeix als habituals Gabri, Ureña, Loïc i Artero. Això, sense mencionar Arnau, Terrats i Kebé. Els dos primers, titularíssims, i el tercer, una peça de recanvi que no sol grinyolar. Sembla mentida que, sent uns nens com encara són, assumeixin una responsabilitat que no els pertoca amb tanta naturalitat com efectivitat. El premi aquesta setmana ha sigut per a Arnau, citat amb la selecció espanyola sub-19 per primera vegada. L'única baixa és la de Santi Bueno.

Qui acompanyarà Stuani?

El gran dubte serà esbrinar qui seran els acompanyants de Stuani en tasques ofensives. A la primera jornada van sortir Ureña i Sylla; a la segona, Samu Saiz i Darío Sarmiento. Té molts números Álex Baena, que va debutar contra el Las Palmas deixant símptomes del talent del qual disposa. La resta de l'alineació serà la mateixa que encara no ha encaixat cap gol en aquest inici de campionat. També serà especial l'escenari, perquè a Ponferrada es va fer efectiu el miracle de la permanència a Segona del 2014. Sense aquell dia, res del que ha vingut després hauria sigut possible. Cal recordar-ho cada any, perquè les alegries mai són una molèstia. Bolo, el tècnic de la Ponferradina, s'espolsa la pressió valorant que "el Girona sempre està cridat a ser un equip que lluiti per l'ascens". Si ell no la vol, ja l'agafa Míchel: "Estem amb confiança i seguretat, arribem amb la moral alta". Que així sigui. 

stats