DAKAR 2016
Esports 08/01/2016

Toby Price torna a ser el més ràpid el dia que Barreda es queda sense opcions de lluitar pel Dakar

El de Torreblanca ha tingut problemes mecànics i acumula dues hores de retard després d'haver de ser remolcat per Paolo Ceci, el seu company d'equip

Nuria García
2 min
Joan Barreda, durant la sisena etapa, abans de patir problemes mecànics / FELIPE TRUEBA / EFE

BarcelonaToby Price, com ja va passar aquest dijous, ha estat el guanyador de la sisena etapa del Dakar que s'ha disputat aquest divendres. El pilot australià en algunes fases de la jornada s'ha vist superat pel portuguès Paulo Gonçalves, que finalment ha acabat tercer, per darrere de Matthias Walkner.

Price ha aconseguit obrir forat en els últims quilòmetres de l'etapa, que ha completat en 5 hores, 51 minuts i 48 segons. Un minut i cinc segons més ha necessitat Walkner, mentre que Gonçalves ha acabat a un minut i 12 segons del campió. Tot i això, Gonçalves segueix manant a la general, ara, amb 35 segons d'avantatge sobre Price, segon.

Problemes per a Barreda

No ha estat el dia de Joan Barreda. El pilot de Torreblanca ha tingut problemes amb el motor de la seva Honda en l'inici de l'especial i ja acumula dues hores de retard respecte a Price. El pilot està mirant d'acabar l'etapa remolcat pel seu company d'equip, Paolo Ceci, fanalet vermell de la jornada. D'aquesta manera, Barreda diu adéu a les opcions de guanyar el seu primer Dakar. Com ja va passar l'any passat, el de Torreblanca s'ha quedat sense opcions de proclamar-se campió.

Tampoc han tingut el dia Ivan Jakes i Ruben Faria. El primer ha hagut de girar cua i tornar al bivac després de decidir abandonar a causa de les molèsties que arrossegava al genoll des de dijous. El segon, per la seva banda, ha caigut i s'ha trencat el canell, fet que l'ha obligat a dir adéu al ral·li.

Pel que fa als catalans, el millor ha estat Jordi Viladoms, que ha completat l'etapa en la desena posició. El d'Igualada ha acabat a a 11 minuts i 9 segons del campió, just per davant de Joan Pedrero, que ha necessitat un segon més. Laia Sanz, per la seva banda, ha acabat 15a, a 13.58 de l'australià.

Peterhansel, nou líder en cotxes

Pel què fa als cotxes, la jornada ha acabat amb un canvi de líder. El francès Stephane Peterhansel passa a encapçalar la general després d'adjudicar-se la sisena etapa, en què Carlos Saiz ha acabat segon a 17 segons. El tercer lloc ha estat per al francès Sébastien Loeb, que ha perdut 8:15 i ha cedit el liderat en benefici del seu compatriota.

stats